Ferrari FF, ideea italienilor despre un break 4X4

GT-ul 612 Scaglietti va fi înlocuit în gama Ferrari de un model special. Italienii au dezvăluit azi primele amănunte despre FF, un shooting-brake atipic din mai multe puncte de vedere pentru marca din Maranello. Cel mai important, este primul model de serie Ferrari cu tracţiune integrală! Se numeşte FF pentru că are patru locuri veritabile şi tracţiune integrală (de la „four seats” şi „four-wheel drive”). Polivalenţa este principala noutate pe care o aduce acest model la Ferrari, asta pentru că maşina va putea fi condusă „pe orice drum şi pe orice vreme„, conform comunicatului de presă.

4×4, dar fără a afecta plăcerea de a conduce
Sistemul de tracţiune integrală, denumit 4RM, este mai uşor cu 50% decât alte sisteme similare, astfel că FF cântăreşte 1.795 kg, mai puţin cu 50 kg decât modelul pe care îl înlocuieşte, 612 Scaglietti. În mod normal, cuplul este transmis roţilor spate, însă când aderenţa e precară, roţile din faţă pun şi ele „osul la treabă”. Şasiul lui FF este complet nou, oferind o suspensie independentă pe toate roţile ce foloseşte amortizoare autoreglabile magnetic de ultimă generaţie şi frâne ceramice Brembo.

Ferrari cu portbagaj de Seria 3!
Caroseria tip shooting-brake e o altă caracteristică inedită pentru Ferrari, aducând avantajul spaţiului interior generos şi a unui portbagaj corespunzător pentru patru persoane (450 litri). Desenat de Pininfarina, FF nu putea arăta decât senzaţional. Proporţiile sunt perfecte, agresivitatea şi sportivitatea sunt emanate prin toţi porii, iar elementele de design inspirate de la 458 Italia, cum ar fi blocurile optice faţă şi spate, încadrează noul model în stilul curent al mărcii.

660 CP, 0-100 în 3,7 secunde
Ca un GranTurismo veritabil, FF are un motor V12 de 6,25 litri amplasat frontal, ce dezvoltă 660 CP la 8.000 rpm şi un cuplu maxim de 683 Nm, disponibil de la 5.000 rpm. Porpulsorul e cuplat la o transmisie cu dublu-ambreiaj şi şapte trepte care, alături de tehnologia stop-start şi de sistemul de regenerare a energiei rezultate la frânare, determină obţinerea unui consum mediu de 15,4 litri/100 km şi emisii de carbon de „numai” 360 g/km.

La capitolul dinamică, FF rămâne un Ferrari adevărat: accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde şi nu se opreşte până nu atinge o viteză maximă de 335 km/h.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Ferrari FF, ideea italienilor despre un break 4X4”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.