Ford prezinta o mica “bestie”: Fiesta S2000

FordFiestaS2000_02Ford şi preparatorul maşinilor sale de WRC, M Sport, au prezentat zilele acestea Fiesta S2000, o maşină de raliuri globală, aşa cum o prezintă chiar cei doi asociaţi în acest proiect.

De ce globală? Pentru că e eligibilă pentru o mulţime de competiţii, din toată lumea: începând cu Campionatul Mondial WRC (la categoria Production World Rally Car), continuând cu seria rivală IRC (Intercontinental Rally Challenge) şi încheind cu nenumăratele competiţii zonale sau naţionale.

Ford şi M Sport au construit această maşină în numai 14 săptămâni, iar până în acest moment Fiesta S2000 a strâns aproape 3000 de kilometri de teste în Europa. De ce i-am zis bestie în titlu? Fişa tehnică aduce toate lămuririle necesare. Conform specificaţiilor categoriei, Fiesta S2000 are un motor de 2 litri, aspirat, care dezvoltă 280 cai-putere şi un cuplu maxim de 260 Nm. Tracţiunea este integrală, iar transmisia secvenţială, cu şase trepte (realizată de X-Track).

La fel de interesant este un alt detaliu, legat de greutate: Fiesta S2000 cântăreşte puţin sub 1.200 de kilograme, cu tot cu sistemele de siguranţă (roll-cage, stingător de incendiu etc). Oare cum merge o astfel de „bombă”? Ne putem face o idee urmărind filmuleţul de mai jos…

VIDEO FORD FIESTA S2000:

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Ford prezinta o mica “bestie”: Fiesta S2000”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.