Ford prezinta o mica “bestie”: Fiesta S2000

FordFiestaS2000_02Ford şi preparatorul maşinilor sale de WRC, M Sport, au prezentat zilele acestea Fiesta S2000, o maşină de raliuri globală, aşa cum o prezintă chiar cei doi asociaţi în acest proiect.

De ce globală? Pentru că e eligibilă pentru o mulţime de competiţii, din toată lumea: începând cu Campionatul Mondial WRC (la categoria Production World Rally Car), continuând cu seria rivală IRC (Intercontinental Rally Challenge) şi încheind cu nenumăratele competiţii zonale sau naţionale.

Ford şi M Sport au construit această maşină în numai 14 săptămâni, iar până în acest moment Fiesta S2000 a strâns aproape 3000 de kilometri de teste în Europa. De ce i-am zis bestie în titlu? Fişa tehnică aduce toate lămuririle necesare. Conform specificaţiilor categoriei, Fiesta S2000 are un motor de 2 litri, aspirat, care dezvoltă 280 cai-putere şi un cuplu maxim de 260 Nm. Tracţiunea este integrală, iar transmisia secvenţială, cu şase trepte (realizată de X-Track).

La fel de interesant este un alt detaliu, legat de greutate: Fiesta S2000 cântăreşte puţin sub 1.200 de kilograme, cu tot cu sistemele de siguranţă (roll-cage, stingător de incendiu etc). Oare cum merge o astfel de „bombă”? Ne putem face o idee urmărind filmuleţul de mai jos…

VIDEO FORD FIESTA S2000:

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Ford prezinta o mica “bestie”: Fiesta S2000”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.