Ford va produce la Craiova monovolumul B-Max

Ford a anunţat oficial că va produce viitorul model B-Max în România, la uzina din Craiova. Va fi principalul model produs în fosta uzină Daewoo, în cazul lui Transit Connect fiind vorba doar de asamblarea componentelor venite din Turcia.

Ford B-Max este un monovolum de clasă mică, bazat pe platforma tehnică a lui Fiesta, care va înlocui în gamă modelul Fusion. Compania americană doreşte să producă în Oltenia circa 250.000 de unităţi pe an, atunci când uzina va lucra la turaţie maximă, adică la un an şi jumătate de la startul producţiei. Care start încă nu se ştie când va avea loc.

La fabrica din Craiova va fi produs şi un motor de cilindree mică aparţinând familiei EcoBoost, cu injecţie directă de benzină şi supraalimentare. Ford B-Max va concura cu modele ca Opel Meriva sau Renault Modus.

Sursa: autoblog.it
Foto: Autoexpress

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.