Formula 1 revine in State din 2012

Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii va reveni în calendarul Formulei 1 începând din 2012 și până în 2021, a anunțat organizatorul seriei, Formula One Management. Locația nu va fi însă Indianapolis, nici un circuit stradal în centrul New York-ului, așa cum ar fi dorit Bernie Ecclestone.

Nu e vorba nici de Long Beach, Watkins Glen, Las Vegas, Dallas sau alte circuite care au găzduit în trecut Formula 1. Cursele se vor desfășura în Austin, Texas, pe un circuit care va fi construit special pentru acest lucru. Austin este capitala statului Texas și al patrulea oraș ca mărime al acestuia. Orașul s-a bucurat în ultimii ani de o creștere economică solidă, iar printre avantajele enumerate de Formula One Management pentru alegerea acestei locații se află poziția geografică (la jumătatea distanței dintre coastele de est și de vest ale SUA).

E de lăudat faptul că Formula 1 revine în SUA, chiar dacă nu pe un circuit tradițional ca Indianapolis. Să sperăm însă că pista va permite depășirile și spectacolul, căci altfel vor fi probleme. Spectatorii americani de motorsport sunt obișnuiți cu nebunia din NASCAR, competiție în care au loc sute de depășiri într-o cursă, zeci de accidente și multe răsturnări de situație. Între noi fie vorba, dacă circuitul va fi desenat tot de Hermann Tilke, s-ar putea să ne cam plictisim în fața televizorului.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.