Fratilor, avem si autostrada A3! Deocamdata, doar 42 de kilometri…

autostrada_transilvaniaIeri, premierul Boc (fost, actual sau interimar, habar n-am) a inaugurat primul tronson din Autostrada Transilvania. În lungime de 42 de kilometri, acesta leagă Turda de Gilău. Poate că nu vă spun prea multe localităţile astea, dar pentru oraşul Cluj inaugurarea e un lucru bun.

Practic, acest tronson va juca rolul de şosea de centură pentru Municipiul Cluj Napoca pentru traficul care vine din direcţiile Târgu-Mureş/Alba-Iulia spre Oradea şi invers. Practic, de acum înainte, cei care circulă din direcţiile amintite nu vor mai fi nevoiţi să intre prin oraşul Cluj-Napoca.

Nu vreau să intru în amănunte legate de costul acestui tronson sau de prioritatea acestei autostrăzi în raport cu cea de pe traseul Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Deva-Arad, cel mai circulat din ţară. Cert este că s-au mai inaugurat nişte kilometri de autostradă. Că s-au inaugurat de 1 Decembrie, puţin îmi pasă. Cine are creier ştie cum să interpreteze situaţia.

Iar şoferii din zonă pot să stea liniştiţi, pentru că nu vor fi nevoiţi să plătească taxa de autostradă până când întreg tronsonul Braşov-Borş nu va fi gata. Cel puţin asta a declarat ministrul transporturilor Radu Berceanu. Cunoscând viteza de lucru a celor de la Bechtel şi a guvernului României, e clar că vor trece ani buni până când va fi finalizată Autostrada Transilvania.

Cât despre planurile de viitor ale guvernanţilor noştri, Dumnezeu cu mila… Ei promit pentru 2010 nici mai mult, nici mai puţin decât 108 kilometri de autostradă (48 km pe A3 şi 60 km pe Bucureşti-Ploieşti). Cît despre 2011, promisiunile sunt şi mai science-fiction: 180 kilometri de autostradă! Să-i credem?

Foto: Ziua de Cluj

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

5 comentarii la „Fratilor, avem si autostrada A3! Deocamdata, doar 42 de kilometri…”

  1. ii credem, nu-i credem, nu conteaza, pt. ca vin altii la putere cu alte promisiuni si impliniri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.