Fratilor, avem si autostrada A3! Deocamdata, doar 42 de kilometri…

autostrada_transilvaniaIeri, premierul Boc (fost, actual sau interimar, habar n-am) a inaugurat primul tronson din Autostrada Transilvania. În lungime de 42 de kilometri, acesta leagă Turda de Gilău. Poate că nu vă spun prea multe localităţile astea, dar pentru oraşul Cluj inaugurarea e un lucru bun.

Practic, acest tronson va juca rolul de şosea de centură pentru Municipiul Cluj Napoca pentru traficul care vine din direcţiile Târgu-Mureş/Alba-Iulia spre Oradea şi invers. Practic, de acum înainte, cei care circulă din direcţiile amintite nu vor mai fi nevoiţi să intre prin oraşul Cluj-Napoca.

Nu vreau să intru în amănunte legate de costul acestui tronson sau de prioritatea acestei autostrăzi în raport cu cea de pe traseul Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Deva-Arad, cel mai circulat din ţară. Cert este că s-au mai inaugurat nişte kilometri de autostradă. Că s-au inaugurat de 1 Decembrie, puţin îmi pasă. Cine are creier ştie cum să interpreteze situaţia.

Iar şoferii din zonă pot să stea liniştiţi, pentru că nu vor fi nevoiţi să plătească taxa de autostradă până când întreg tronsonul Braşov-Borş nu va fi gata. Cel puţin asta a declarat ministrul transporturilor Radu Berceanu. Cunoscând viteza de lucru a celor de la Bechtel şi a guvernului României, e clar că vor trece ani buni până când va fi finalizată Autostrada Transilvania.

Cât despre planurile de viitor ale guvernanţilor noştri, Dumnezeu cu mila… Ei promit pentru 2010 nici mai mult, nici mai puţin decât 108 kilometri de autostradă (48 km pe A3 şi 60 km pe Bucureşti-Ploieşti). Cît despre 2011, promisiunile sunt şi mai science-fiction: 180 kilometri de autostradă! Să-i credem?

Foto: Ziua de Cluj

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

5 comentarii la „Fratilor, avem si autostrada A3! Deocamdata, doar 42 de kilometri…”

  1. ii credem, nu-i credem, nu conteaza, pt. ca vin altii la putere cu alte promisiuni si impliniri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.