Golf VI este “2009 World Car of the Year”

golfNoul Golf a câştigat distincţia „2009 World Car of the Year”, acordată de un juriu internaţional format din cincizeci şi nouă de jurnalişti auto din douăzeci şi cinci de ţări din întreaga lume. Premiul a fost decernat într-o conferinţă de presă din timpul Salonului Auto de la New York.

Este o mare onoare pentru Volkswagen că cel mai bine vândut model la nivel global, Golf, primeşte distincţia ‘Maşina anului 2009 la nivel mondial’„, a spus Stefan Jacoby, Preşedinte / CEO al diviziei americane a Volkswagen. Ne bucurăm de sosirea celei de-a şasea generaţie de Golf. Spus pur şi simplu, credem că acesta este cel mai bun Golf din toate timpurile.

golf

De la lansarea primei generaţii şi până în prezent, Volkswagen Golf s-a vândut în peste 26 milioane de unităţi, în 120 de ţări, ceea ce îl face unul dintre cele mai vândute vehicule din toate timpurile. A şasea generaţie Volkswagen Golf a debutat la Salonul Auto de la Paris din 2008, iar din noiembrie 2008 este disponibil şi în România, la un preţ de pornire de 13.668 euro, cu TVA inclus.

Gama de motorizări include patru motoare pe benzină, de la 80 CP la 160 CP, cele diesel fiind două versiuni de putere ale aceluiaşi motor de 2,0 litri: 110 cai-putere şi 140 cai-putere. Ambele propulsoare diesel sunt dotate cu filtru de particule, iar toate motoarele respectă normele Euro 5.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Golf VI este “2009 World Car of the Year””

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.