Green Car Event 2011: primul eveniment romanesc dedicat masinilor eco

Nu sunt genul care se extaziază la apariţia noilor tehnologii, mai ales când acestea vizează automobilul, dintr-un motiv foarte simplu: lumea în care trăim este creată în jurul petrolului, iar acesta va continua să rămână mult timp de acum înainte sursa primară de energie în transporturi, de orice tip ar fi ele.

Nu pot însă să nu apreciez strădania constructorilor de a oferi alternative la motorul termic, calea electrică fiind cea mai bătătorită şi cea de la care se aşteaptă „salvarea”. Iată că şi în România încep să aibă loc evenimente care atrag atenţia asupra acestui fenomen, ceea ce nu poate fi decât de bine. Mă refer aici la Green Car Event 2011, o manifestare care a reunit în weekend-ul 24-26 iunie la Bucureşti câteva maşini interesante din curentul „eco”.

Fără îndoială, atenţia a fost împărţită în primul rând între conceptele Smart Electric şi Mini Electric, prototipuri aflate încă în faza de dezvoltare, dar funcţionale 100%. Pe lângă acestea, au fost expuse modele de serie hibride şi eco din gama BMW, Lexus şi Mercedes-Benz. Din păcate, n-am putut ajunge la eveniment, deşi mi-aş fi dorit foarte tare să merg cu modelele electrice Mini şi Smart.

În schimb, cei prezenţi au putut testa aceste minuni tehnologice, cât şi modelele de serie prezente, în cadrul unor sesiuni stabilite de organizatori. Pe lângă prezentări tehnice şi test drive-uri, evenimentul a mai cuprins concerte live şi 50 de premii constând în cursuri specifice de condus eficient. Green Car Event se doreşte a deveni un eveniment anual care să promoveze şi să aducă mai aproape de români maşinile eco. La (cât) mai multe!

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Green Car Event 2011: primul eveniment romanesc dedicat masinilor eco”

  1. Felicitari pentru site. Sunt impresionat de calitatea de informaţiile pe care le oferiti. Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.