Greva de la RATB, cea mai tare “pacaleala” de 1 aprilie. Pe banii si nervii nostri…

Chiar dacă m-aş fi gândit la o păcăleală de 1 aprilie, tot nu aş fi reușit să vin cu una ca asta: RATB a făcut azi o grevă generală „spontană”, nici un autobuz, troleibuz sau tramvai neieşind pe traseu. Din păcate, nu e o farsă, e adevărul adevărat. Sincer, mie nu-mi mai arde de păcăleli de 1 aprilie. Viaţa în ţara asta e oricum o mare păcăleală.

Oricât aş încerca, farsele mele nu pot rivaliza cu realitatea. Care e una profund absurdă. Din ce-am auzit pe la radio, un șofer de RATB câştigă în jur de 24 de milioane de lei vechi lunar. Salariu mediu net, la care se adaugă bonuri de masă. Are prime de sărbători, program de muncă reglementat, concediu plătit etc. Deci o slujbă decentă. Sau mai bine spus, una bună şi sigură în condițiile de trai din România de astăzi. Câţi profesori sau medici câștigă banii ăştia în România? Cu toate astea, ei fac grevă generală, neanunţată!, chiar înaintea sărbătorilor de Paşti, paralizând un întreg oraş. Pentru că s-ar putea să li se scadă salariile. Se poate negocia cu asemenea oameni? Eu zic că nu.

Când toată economia reală a României, cea privată, este la pământ, când sute de mii de oameni au rămas fără un loc de muncă, când alte sute de mii de angajaţi şi-au văzut salariile reduse, iată că cei de la RATB îşi bat joc de un oraş întreg doar pentru că pot. Le-aş reaminti acestor băieţi de greva de la Atelierele CFR Griviţa din 1933. Atunci, Guvernul nu a putut să satisfacă cererile muncitorilor, așa că i-a poftit afară pentru a aduce alţi lucrători în locul lor. Cum muncitorii conduşi de un cuib de comuniști nu au vrut nici asta, a fost trimisă armata şi jandarmeria pentru a face ordine. Şi s-a făcut.

Așa că angajaţii de la RATB ar trebui întrebaţi: continuaţi să lucraţi sau plecaţi acasă? Sunt sigur că s-ar găsi imediat oameni cu chef de muncă care să le ia locul. Păcat că nu există curajul din partea celor cu putere de decizie să facă asta. De asta ne afundăm pe zi ce trece mai mult în mocirlă, pentru că nimeni nu are curajul să ia măsurile care se impun. Până nu se va face curățenie în toate regiile şi societăţile de stat, unde se sifonează banii publici la greu, nu vom ajunge nicăieri. Dar asta se întâmplă când nimeni nu are curajul să-şi asume răspunderea şi toţi politicienii se comportă de parcă ar fi în continuu în campanie electorală…

Foto: metrouusor.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Greva de la RATB, cea mai tare “pacaleala” de 1 aprilie. Pe banii si nervii nostri…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.