Heidfeld ii ia locul lui Kubica la Lotus Renault GP

E oficial: Robert Kubica va fi înlocuit de Nick Heidfeld în primul Grand Prix al sezonului, cel de la Bahrain. Şi în următoarele, bineînţeles, până la recuperarea completă a polonezului. Echipa l-a testat pe german la Jerez săptămâna trecută, iar prestaţia acestuia a fost convingătoare.

Prima apariţie oficială a lui Heidfeld va avea loc în această săptămână, în testele de la Barcelona. O şansă neaşteptată pentru „Quick Nick”, care la 33 de ani nu prea mai visa la o revenire în Formula 1. Asta e viaţa, necazul unuia e norocul altuia… Oricum, neamţul nu avea voie să refuze oferta celor de la Lotus Renault, căci contractul ăsta poate însemna relansarea carierei lui.

Heidfeld va fi titularul echipei alături de rusul Vitaly Petrov, cel puţin până la recuperarea completă a lui Kubica. Recuperare care poate dura mult timp, având în vedere că polonezul abia a terminat ultima operaţie, cea de reconstrucţie a cotului, zdrobit în accidentul de la raliu. Operaţia a durat opt ore însă a fost un succes, greul abia acum începând pentru Robert.

Mi-ar fi plăcut să revin în Formula 1 în alte condiţii„, a declarat Heidfeld. „Sunt extrem de motivat şi abia aştept să înceapă sezonul„, a mai spus acesta. Având în vedere că maşina de anul ăsta e promiţătoare, s-ar putea ca Nick să fi tras, în sfârşit, lozul câştigător.

Foto: Lotus Renault GP

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Heidfeld ii ia locul lui Kubica la Lotus Renault GP”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.