Heidfeld ii ia locul lui Kubica la Lotus Renault GP

E oficial: Robert Kubica va fi înlocuit de Nick Heidfeld în primul Grand Prix al sezonului, cel de la Bahrain. Şi în următoarele, bineînţeles, până la recuperarea completă a polonezului. Echipa l-a testat pe german la Jerez săptămâna trecută, iar prestaţia acestuia a fost convingătoare.

Prima apariţie oficială a lui Heidfeld va avea loc în această săptămână, în testele de la Barcelona. O şansă neaşteptată pentru „Quick Nick”, care la 33 de ani nu prea mai visa la o revenire în Formula 1. Asta e viaţa, necazul unuia e norocul altuia… Oricum, neamţul nu avea voie să refuze oferta celor de la Lotus Renault, căci contractul ăsta poate însemna relansarea carierei lui.

Heidfeld va fi titularul echipei alături de rusul Vitaly Petrov, cel puţin până la recuperarea completă a lui Kubica. Recuperare care poate dura mult timp, având în vedere că polonezul abia a terminat ultima operaţie, cea de reconstrucţie a cotului, zdrobit în accidentul de la raliu. Operaţia a durat opt ore însă a fost un succes, greul abia acum începând pentru Robert.

Mi-ar fi plăcut să revin în Formula 1 în alte condiţii„, a declarat Heidfeld. „Sunt extrem de motivat şi abia aştept să înceapă sezonul„, a mai spus acesta. Având în vedere că maşina de anul ăsta e promiţătoare, s-ar putea ca Nick să fi tras, în sfârşit, lozul câştigător.

Foto: Lotus Renault GP

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Heidfeld ii ia locul lui Kubica la Lotus Renault GP”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.