Honda dezvaluie noul Civic pentru Europa la Frankfurt


Sarabanda noutăților de la Salonul Auto de la Frankfurt (15-25 septembrie) a început de ceva vreme, însă azi și mâine (13 și 14 septembrie, zilele destinate presei) vom fi cu adevărat asaltați de premiere. Unul dintre cele mai aşteptate noi modele expuse în capitala financiară a Germaniei este Honda Civic, cel mai important model pentru marca japoneză pe piața europeană.

După o generație foarte sofisticată (cel puțin din punctul de vedere al designului), Honda prezintă un nou Civic pentru Europa, în același an în care a lansat și Civic-ul pentru America. Din fericire, modelul european arată mult mai bine decât cel destinat pieței americane, dorindu-se o evoluție a stilului îndrăzneţ adoptat de modelul precedent.

Dacă este așa sau nu puteți aprecia privind fotografiile, însă eu aş fi preferat tot o abordare radicală. Honda a decis însă să meargă la sigur, preluând liniile generale de la modelul anterior şi „cuminţind” designul. Nu arată rău, dar parcă designerii prea s-au străduit să-l facă să arate ca un hibrid. Noul Civic are caroseria coborâtă cu 20 mm şi lăţimea mărită cu 10 mm, din dorinţa de a îmbunătăţi comportamentul dinamic şi implicit aspectul sportiv. Din păcate însă, Civic nu va mai fi oferit într-o versiune cu trei portiere, fiind preferată doar cea cu cinci uşi.

Aproape toate componentele caroseriei au fost redesenate față de modelul precedent, iar inginerii au pus accent în special pe manevrabilitate, tren de rulare şi reducerea emisiilor de CO2. La interior, Civic afişează un cockpit orientat spre şofer şi o ambianţă sportivă. Honda susţine că materialele folosite sunt de calitate mai bună şi că aspectul practic a fost şi el îmbunătăţit. Se vorbeşte de un volum record al portbagajului pentru clasa compactă şi de o versatilitate mai bună, care fac din noul model cel mai practic Civic de până acum.

La capitolul motorizări, nu avem (încă) surprize. Vor fi oferite aceleaşi benzinare i-VTEC de 1,4 şi 1,8 litri, ce dezvoltă 100, respectiv 140 CP, dar şi diesel-ul de 2,2 litri şi 150 CP (cam mare pentru taxele de la noi). Nu avem încă detalii referitoare la echipări sau preţuri, însă e de aşteptat ca acestea să fie oferite cât de curând. Noul Honda Civic va apărea în showroom-urile europene la începutul anului viitor.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.