Iata ceva cu adevarat socant

Imaginile de la cutremurul şi tsunami-ul din Japonia au șocat o lume întreagă în 2011, însă acest filmuleț este pentru mine cel mai cutremurător văzut până acum. Filmarea a fost realizată de o cameră HD montată pe bordul mașinii lui Yu Moruga, un șofer care făcea livrări în orașul Sendai.

Camera fusese montată de acesta pentru a preveni furturile din mașină (cu ocazia asta am aflat că și în Japonia există totuși conceptul de furt). Cine avea să știe că acea cameră va capta probabil cele mai înfricoșătoare imagini de la dezastrul din martie? Ca să știți de pe acum, omul e teafăr: a stat în mașină până când a considerat ca e sigur să iasă afară, iar în timpul petrecut înăuntru și-a improvizat o plută din lucrurile pe care le avea la îndemână. Pluta i-a salvat viața, iar când apele s-au retras, omul s-a întors la mașină și a recuperat camera.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Iata ceva cu adevarat socant”

  1. Nu imi pot imagina cum as reactiona daca as fi pus in situatia asta, mai ales ca nu stiu sa inot. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.