Iata ceva cu adevarat socant

Imaginile de la cutremurul şi tsunami-ul din Japonia au șocat o lume întreagă în 2011, însă acest filmuleț este pentru mine cel mai cutremurător văzut până acum. Filmarea a fost realizată de o cameră HD montată pe bordul mașinii lui Yu Moruga, un șofer care făcea livrări în orașul Sendai.

Camera fusese montată de acesta pentru a preveni furturile din mașină (cu ocazia asta am aflat că și în Japonia există totuși conceptul de furt). Cine avea să știe că acea cameră va capta probabil cele mai înfricoșătoare imagini de la dezastrul din martie? Ca să știți de pe acum, omul e teafăr: a stat în mașină până când a considerat ca e sigur să iasă afară, iar în timpul petrecut înăuntru și-a improvizat o plută din lucrurile pe care le avea la îndemână. Pluta i-a salvat viața, iar când apele s-au retras, omul s-a întors la mașină și a recuperat camera.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Iata ceva cu adevarat socant”

  1. Nu imi pot imagina cum as reactiona daca as fi pus in situatia asta, mai ales ca nu stiu sa inot. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.