In sfarsit, Sandero diesel

sanderoÎncepând de astăzi, Dacia Sandero cu motor diesel poate fi comandată în toată reţeaua Dacia din ţară. Cu un preţ de pornire de 8 950 € (TVA inclus) şi o garanţie de 3 ani  sau 100.000 de km, Sandero 1.5 dCi este oferit în două versiuni de putere: 70 CP şi 85 CP.

ABS standard pe toate echipările

Binecunoscutul 1.5 dCi este dotat cu un sistem de injecţie directă common-rail de a doua generaţie şi afişează un nivel al emisiilor de CO2 de 130 g/km (70 CP)  sau 120 g/km (85 CP). În mod curios, comunicatul Dacia nu conţine nimic despre consum şi prestaţii dinamice care, să fim sinceri, ar interesa mai mult decât emisiile de CO2. Cea mai accesibilă versiune este cea „Ambiance”, cu un preţ de pornire de 8 950 €, dotată cu motor de 70 CP. Această versiune dispune, printre altele, de ABS cu AFU (Asistare la Frânarea de Urgenţă), airbag şofer, bare de protecţie vopsite integral în culoarea caroseriei şi pre-echipare radio.

sandero

Versiunea „Preference” poate fi achiziţionată la un preţ de 9 650 € (1.5 dCi 70 CP) sau 10 100 €  (1.5 dCi 85 CP). Echipamentele suplimentare faţă de versiunea „Ambiance” sunt, printre altele: airbag frontal pasager (cu deconectare manuală), direcţie asistată, închidere centralizată, geamuri electrice faţă şi radio CD 2×15 W cu panou detaşabil. Opţional, sunt disponibile vopsea metalizată, proiectoare ceaţă şi airbag-uri laterale faţă.

Aer condiţionat doar pe „Laureate”

Versiunea „Laureate”, mijlocul de gamă în materie de echipări, este comercializată la preţuri situate între 10 550 € şi 11 000 € pentru cele două tipuri de motorizări. Pentru această versiune, în plus faţă de „Preference”, sunt disponibile aer condiţionat, baghete laterale în culoarea caroseriei, computer de bord cu 5 funcţii, dar şi radio CD cu 4×15 W cu panou detaşabil. Opţional, sunt disponibile vopsea metalizată, airbag-uri laterale faţă, geamuri electrice spate şi jante din aluminiu. O bilă neagră pentru prezenţa aerului condiţionat doar de la această echipare în sus.

În fine, „Prestige”, versiunea de top a gamei, poate fi achiziţionată la un preţ de 11 050 € pentru motorul 1.5 dCi 70 CP şi 11 500 € pentru motorul 1.5 dCi 85 CP. Principalele echipamente suplimentare faţă de versiunea „Laureate” sunt: jante din aluminiu, volan îmbrăcat în piele, tapiţeria şi interiorul bej, geamuri electrice spate şi radio CD cu MP3. Clienţii pot alege, opţional, vopsea metalizată şi airbag-uri laterale faţă.

În cadrul Programului naţional de reînnoire a parcului auto, clienţii care achiziţionează Dacia Sandero cu motorizare diesel primesc din partea Dacia, pe lângă prima de casare oferită de Guvern, avantaje de până la 3.800 RON.

Foto: Dacia

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.