Ion Tiriac a renuntat la activitatea de import a marcii Mercedes-Benz

ion_tiriacZvonurile conform cărora Ion Ţiriac îşi va vinde partea deţinută la importatorul Mercedes-Benz în România s-au adeverit. Astăzi a fost făcută publică această tranzacţie, în urma căreia fostul tenismen a renunţat total la activitatea de import a mărcii Mercedes-Benz.

„Vineri, 13 noiembrie 2009, Daimler AG şi Grupul Ţiriac au semnat acordul comun prin care Daimler preia participarea de 49% deţinută de Grupul Ţiriac în cadrul SC Mercedes-Benz România SRL. Astfel, începând cu această dată, Daimler AG este asociat unic al SC Mercedes-Benz România SRL”, se arată în comunicatul de presă. Cu alte cuvinte, compania-mamă va controla de acum înainte 100% activitatea de import.

Grupul Ţiriac rămâne însă „partener activ în activitatea de distribuţie şi service Mercedes-Benz în România”. Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar e lesne de înţeles că în urma acesteia Ion Ţiriac va urca câteva locuri bune în Top 300 Capital.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.