Kia Magentis joaca tare

Kia a prezentat primele imagini ale noii generaţii Magentis, limuzina de clasă mare a mărcii coreene, care adoptă un design modern, în ton cu cele mai noi modele ale constructorului, Sportage şi Sorento. Peter Schreyer, directorul de design al Kia, descrie noua maşină ca fiind „surprinzătoare” şi adaugă că „nimeni nu se aşteaptă ca pe capotă să vadă emblema Kia”.

Cei de la Kia au fost zgârciţi în detalii, difuzând doar aceste două fotografii, fără nici un comentariu. Din informaţiile vehiculate pe piaţă, Magentis va fi mai lungă şi mai lată, dar mai joasă decât generaţia actuală. Profilul maşinii este sportiv, asemănător unui coupe, mai ales dacă privim decuparea geamurilor portierelor din spate. Designul nu va afecta însă spaţiul interior, care se va apropia de ceea ce oferă vârful categoriei, după cum promit coreenii.

Conform declaraţiilor coreenilor, Magentis (Optima in SUA) va fi „o maşină globală cu un farmec aparte, care încarnează noile valori stilistice ale mărcii”. Oricât aş detesta vorbăraia de PR, oamenii au dreptate la partea cu farmecul. Noua Magentis chiar arată bine. Maşina va fi prezentată la Salonul Auto de la New York (2-11 aprilie) şi va apărea pe piaţă în cursul acestui an.

Via Autoblog.it

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.