Koenigsegg bate palma cu GM pentru 100% din Saab

General Motors a confirmat astăzi încheierea cu Koenigsegg Group AB a unui acord pentru vânzarea a 100% din acţiunile Saab Automobile AB. Tranzacţia este aşteptată a se încheia în lunile următoare şi va asigura viitorul mărcii Saab. Saab Automobile planifică ieşirea din procesul de reorganizare în viitorul apropiat.

Tranzacţia de achiziţie este subiectul obţinerii unor acorduri. Printre aceastea se aşteaptă obţinerea angajamentului guvernului suedez în vederea susţinerii şi garantării unor finanţări, cât şi asistenţă temporară din partea GM, până Saab devine independent. Saab este pe punctul de a lansa câteva noi modele, dezvoltate împreună cu General Motors, fiind deja în etapele finale de lansare sau dezvoltare ale acestora.

Ca parte a tranzacţiei, GM şi Saab vor continua să schimbe tehnologii şi servicii pe o perioadă definită de timp.Acest proces va fi controlat prin licenţe şi acorduri de service.

Acest contract este un pas major pe drumul către încheierea unei potenţiale tranzacţii”, spune Carl-Peter Forster Preşedinte al GM Europa. „Saab, cu designul unic, cu tehnologiile din domeniul securităţii pasagerilor şi al motoarelor cât şi cu excelenta imagine de brand, combinată cu mixul de inovaţie şi spirit antreprenorial al grupului Koenigsegg, creează premizele unui mare succes în viitor„, a adăugat Forster.

Am încheiat o altă etapă importantă în valorificarea potenţialului Saab”, a spus Christian von Koenigsegg, CEO al Koenigsegg Group. „Planul nostru este de a transforma Saab într-o companie vibrantă şi de sine stătătoare, de a o face „sustenabilă” prin profitabilitate. Vom reînvia moştenirea sensibilităţii ecologice, a securităţii şi siguranţei, a designului inovator şi plăcerii de a conduce Saab!

Jan Åke Jonssson, Directorul Executiv al Saab a adăugat, „ Este o veste extraordinară pentru toţi cei conectaţi la Saab, de pe întregul glob. Este un pas major în securizarea locurilor de muncă şi al viitorului nostru ca producător auto suedez. Pe termen scurt, ne ajută să continuăm cu noi modele interesante, începând deja cu 9-3X.”

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.