La multi ani, Ayrton!

Astăzi, Ayrton Senna ar fi împlinit 50 de ani. Mulți dintre cei de vârsta mea au descoperit Formula 1 pe vremea când brazilianul era la apogeul carierei, la începutul anilor ’90. Îmi aduc aminte că era o adevărată nebunie, cursele erau urmărite cu sufletul la gură de copii, părinți și bunici deopotrivă. Normal, toți țineau cu Senna…

Pentru că Ayrton era câștigătorul prin definiție. Nu concepea să fie decât pe primul loc, iar uneori era capabil să își riște viaţa pentru asta. Un lucru nu neapărat bun, dar care dădea măsura pasiunii lui pentru automobilism. Pentru ceilalţi, Formula 1 era doar un sport, dar pentru el era totul. Ştiai că Senna nu va renunţa niciodată la luptă, indiferent de obstacolele pe care le avea de înfruntat.

Chiar dacă metodele lui nu erau întotdeauna cele mai fair-play (au rămas în istorie ciocnirile sale cu Prost), Senna a rămas în inimile iubitorilor acestui sport. Pentru totdeauna. Iar din 1994 încoace ne dăm seama tot mai mult cât a însemnat brazilianul pentru Formula 1. Şi eu am plâns la moartea lui, la fel ca milioane de alţi fani. Dar, la fel ca ei, m-am înşelat. Senna nu a murit, n-avea cum să moară. Zeii nu mor niciodată.

La mulţi ani, Ayrton!

PS: Autosport a postat o galerie foto dedicată lui Senna.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „La multi ani, Ayrton!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.