Lamborghini Estoque nu va mai fi produs

lamborghini11După anunţul de anul trecut al celor de la BMW că nu vor mai construi superbul Concept CS din motive de costuri, a venit rândul unui alt spectaculos concept să fie pus pe lista de aşteptare. Este vorba despre supercar-ul cu patru uşi Lamborghini Estoque, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Paris.

Anunţul a fost făcut de Maurizio Reggiani, directorul de cercetare şi dezvoltare al companiei: „Momentul şi condiţiile de piaţă nu sunt potrivite pentru un nou model„, a explicat acesta. Compania a investit până acum sume limitate în Estoque, astfel că îşi permite să stopeze proiectul fără a pierde sume enorme, întrucât noul model se afla în stadiul incipient de dezvoltare.

lamborghini1

Lamborghini Estoque prefigura un supercar cu patru uşi şi patru locuri, cu motor amplasat frontal şi tracţiune integrală permanentă, fiind gândit ca un rival pentru viitorul Aston Martin Rapide sau Porsche Panamera. Numai că planurile de acasă nu s-au potrivit cu situaţia economică globală, în care vânzările de maşini de lux au scăzut vertiginos.

Renunţarea la Estoque (să sperăm că nu definitivă) este însă numai primul pas în noua strategie a Lamborghini. Revista Autocar susţine că marca italiană va pune în viitor pe primul plan scăderea greutăţii automobilelor sale, în paralel cu renunţarea la motoarele supraalimentate în favoarea celor aspirate, cu turaţii maxime ridicate. De asemenea, Lamborghini plănuieşte renunţarea la cutiile de viteze manuale, pledând pentru cele de tip e-gear, care sunt tot manuale dar au un mecanism robotizat de schimbare a treptelor.

lamborghini2

Reggiani nu este însă adeptul transmisiei de tip DSG pe Lamborghini, considerând că aceasta este „prea lină” şi lipsită de „dramatism„, lucru pe care clientul de Lamborghini îl doreşte. Păcat că nu există resurse şi pentru Estoque, un concept al cărui design nu duce deloc lipsă de dramatism.

Sursa: Autocar

Foto: Lamborghini

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Lamborghini Estoque nu va mai fi produs”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.