Le Mans 24 Hours: incepe nebunia!

Mai e puţin. Sâmbătă la ora locală 15:00 se va da startul în cea mai importantă cursă de anduranţă din lume: Le Mans 24 Hours. An de an din 1923 încoace pe circuitul La Sarthe, omul şi maşina sunt supuşi testului suprem al rezistenţei în luna iunie, când noaptea e cea mai scurtă.

Filmuleţul care urmează prezintă imagini emblematice din istoria competiţiei, care vă vor ajuta să înţelegeţi ceea ce înseamnă cursa de 24 de ore de la Le Mans.

PS: Anul acesta organizatorii s-au gândit să dea un parfum de istorie cursei, aşa că piloţii vor lua startul ca pe vremuri: vor fugi spre maşinile parcate pe partea cealaltă a pistei (aşa cum puteţi vedea în film la minutul 0:41). Chiar dacă nu va fi ăsta startul propriu-zis, ci doar plecarea în turul de formare, tot e ceva inedit şi spectaculos. Eu unul abia aştept…

Şi protagoniştii de anul ăsta sunt…

Grafică: spotterguides.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.