Locatiile celor 10 camere video fixe pentru rovinieta

Detectarea autovehiculelor care circulă fără taxa de drum valabilă se face în prezent prin 10 camere fixe şi 84 de camere mobile. Camerele fixe sunt amplasate pe cele mai circulate drumuri ale ţării, după cum urmează:

1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m

2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m

3. DN1 Bucureşti – Ploieşti la km 48 + 800 m

4. DN2 Buzău – Rm. Sărat la km 115 + 080 m

5. DN2A Slobozia – Constanţa la km 113 + 500 m

6. DN5 Bucureşti – Giurgiu la km 28 + 120 m

7. DN7 Rm. Vâlcea – Sibiu la km 188 + 900 m

8. DN6 Bucureşti – Alexandria la km 60 + 450 m

9. DN7 Deva – Arad la km 411 + 865 m

10. DN17 Vatra Dornei – Bistriţa la km 85 + 380 m

Dacă vă gândiţi acum cum să vă faceţi traseul astfel încât să ocoliţi cele 10 camere video fixe, vă reamintesc că există şi 84 de echipaje mobile. Aşa că mai bine plătiţi rovinieta.

De la punerea în funcţiune a acestor camere, în urmă cu o lună, peste 500.000 de şoferi au fost amendaţi pentru că nu aveau taxa de drum plătită la zi. Practic, doar jumătate dintre maşinile verificate aveau rovinieta valabilă. De săptămâna asta, ghinioniştii vor începe să primească amenzile acasă. Cea mai mică e 350 lei.

Faţă de anul trecut, încasările din amenzi au crescut cu 50 la sută. Să sperăm că iarna asta banii vor fi folosiţi măcar la deszăpezire şi astuparea gropilor.

Foto: roviniete.ro

Via | 4Tuning.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „Locatiile celor 10 camere video fixe pentru rovinieta”

  1. Acestea au fost pana in Craciun. Acum au pus pe tot A1 incepand de la iesirea din buc pana in pitesti. Pentru restul nu stiu.

  2. Teoretic e corect ce spui, dar nu cetatenii sunt vinovati, ci guvernantii care nu pun la punct infrastructura cu banii colectati din gramada de impozite percepute.

  3. Incet ,incet devenim mai civilizati….neplata taxelor in semn de protest…drumuri proaste,etc,duce doar la si mai proasta gestiune a acestora …din lipsa de fonduri.
    Injuraturile le astept pe mail !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.