Lui Hamilton i-a fost confiscata masina in Australia!

Lewis Hamilton s-a dat puţin în spectacol la Melbourne, iar maşina i-a fost confiscată pentru 48 de ore de poliţia australiană. Englezul se afla la volanului unui Mercedes C63 AMG joi seară, când a făcut şi el un „mic” derapaj controlat la ieşirea din perimetrul circuitului Albert Park,  probabil la cererea fanilor.

Ghinionul lui a fost că poliţiştii l-au văzut şi, atenţie, i-au confiscat maşina! „Conduceam într-o manieră mai mult decât exuberantă şi, drept rezultat, am fost oprit de poliţie. Ce am făcut a fost prostesc şi vreau să-mi cer scuze pentru asta„, a declarat Hamilton. Poliţiştii au explicat: „Maşina a fost văzută că derapa în mod intenţionat şi a fost oprită. Şoferul, un bărbat de 25 de ani rezident în Elveţia, a fost oprit la locul faptei şi urmează să fie acuzat pentru conducere imprudentă„.

Nu ştiu vouă cum vi se pare asta, dar eu cred că e o mare tâmpenie. Chiar nu mai există nici un pic de toleranţă, chiar trebuie aplicată legea la virgulă în absolut toate cazurile? Omul e pilot de Formula 1, chiar unul dintre cei mai buni! Poate controla în siguranţă o maşină de stradă, chiar şi în derapaj controlat. Şi nu cred că a pus în pericol viaţa cuiva. Dacă se întâmpla acelaşi lucru într-o ţară latină, Hamilton scăpa cu un avertisment sau cel mult cu o amendă. Dar anglo-saxonii ăştia nu prea ştiu de glumă…

Via | BBC

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

4 comentarii la „Lui Hamilton i-a fost confiscata masina in Australia!”

  1. Mihai si Ciprian, aveti dreptate, nu va contrazic, legea e lege pentru toti. Zic doar ca in contextul respectiv politistii puteau fi putin mai indulgenti.

  2. Ce-ar fi sa-l lasam si pe unu campion la tir sa traga cu pistolul pe strada? Facem o exceptie ca doar e profesionist. Problema e nu ca ar fi putut pierde controlul masinii (putin probabil), ci ca le da idei meseriasilor, mai ales daca ramanea nepedepsit.

  3. Pana la urma era un drum public. Indiferent cine ai fi daca incalci regula trebuie sa fii pedepsit. Chiar daca omu’ este pilot de F1 si chiar unul dintre cei mai buni nu e absolvit. Mi se pare corect. Legea-i lege. Naspa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.