Madalina Ghenea este imaginea Mille Miglia 2011

Dacă piața auto românească se prăbușește de la lună la lună, am zis că ar fi bine să vă dau și o veste bună. Anume că România va fi reprezentată în acest an la Mille Miglia, eveniment care începe astăzi și se încheie pe 15 mai. Pentru cei care nu au auzit de MM, este un competiție rezervată mașinilor clasice ce se desfășoară anual pe distanța de aproximativ 1.600 kilometri (1.000 mile) pe ruta Brescia – Roma și retur.

Este poate cel mai cunoscut eveniment pentru posesorii de mașini istorice din întreaga lume. Reprezentantul României nu este însă un echipaj, ci chiar imaginea cursei. Românca Mădălina Ghenea a fost aleasă imaginea Mille Miglia 2011, fotomodelul în vârstă de 23 ani declarând: „E o onoare să fiu imaginea unui eveniment atât de important, cunoscut în toată lumea. Păcat că în acest an nu voi putea să fiu suporterul ţării mele pentru că printre participanţi nu e nici un echipaj românesc, dar sper să existe înscrieri la ediţiile următoare”.

Organizatorii au primit 1400 de cereri de înscriere în competiţie, dar au putut accepta doar 375 de echipaje. Maşinile participante trebuie să fi fost construite între anii 1927 şi 1957. Pentru a vă da seama de semnificaţia acestui eveniment, trebuie amintit că printre participanţi se află Rowan Atkinson (Mr. Bean), fostul fotbalist Lothar Matthaus, campionul de motociclism Giacomo Agostini sau Mika Hakkinen. Ultimul va forma un echipaj împreună cu nepotul legendarului Juan Manuel Fangio, cei doi concurând cu aceeaşi maşină cu care cvintuplul campion de Formula 1 a participat la Mille Miglia în 1955.

Sursa: La Repubblica

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.