Mazda2 facelift: prima fotografie

Salonul Auto de la Paris se apropie iar noutăţile încep să „transpire” în presă. Una dintre ele este Mazda2 facelift, modelul de clasă mică al japonezilor primind o restilizare după trei ani de la lansare.

Vizual, versiunea actualizată a modelului Mazda2 se distinge prin noi elemente frontale, cum ar fi grila redesenată şi farurile supradimensionate Peugeot-like. Nu sunt un fan al acestora, arătau clar mai bine cele originale. Deocamdată nu ştim ce s-a întâmplat în partea din spate şi în habitaclu pentru că nu există încă fotografii, dar Mazda promite că interiorul a fost şi el restilizat.

În rest, motorizările vor respecta normele Euro5, iar inginerii au umblat la setările şasiului, făcându-l mai confortabil. Îmi aduc aminte de la un test cu Mazda2 că am remarcat rigiditatea suspensiei, prea sport pentru o maşinuţă de oraş. Deci problema asta va fi remediată la facelift. În plus, maşina va fi disponibilă de acum înainte şi cu transmisie automată, doar pentru propulsorul pe benzină.

Vânzările vor începe în februarie 2011.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.