Mazda2 facelift: prima fotografie

Salonul Auto de la Paris se apropie iar noutăţile încep să „transpire” în presă. Una dintre ele este Mazda2 facelift, modelul de clasă mică al japonezilor primind o restilizare după trei ani de la lansare.

Vizual, versiunea actualizată a modelului Mazda2 se distinge prin noi elemente frontale, cum ar fi grila redesenată şi farurile supradimensionate Peugeot-like. Nu sunt un fan al acestora, arătau clar mai bine cele originale. Deocamdată nu ştim ce s-a întâmplat în partea din spate şi în habitaclu pentru că nu există încă fotografii, dar Mazda promite că interiorul a fost şi el restilizat.

În rest, motorizările vor respecta normele Euro5, iar inginerii au umblat la setările şasiului, făcându-l mai confortabil. Îmi aduc aminte de la un test cu Mazda2 că am remarcat rigiditatea suspensiei, prea sport pentru o maşinuţă de oraş. Deci problema asta va fi remediată la facelift. În plus, maşina va fi disponibilă de acum înainte şi cu transmisie automată, doar pentru propulsorul pe benzină.

Vânzările vor începe în februarie 2011.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.