Mercedes-Benz C-Class Coupe, primele fotografii oficiale

Ne apropiem de startul Salonului Auto de la Detroit iar noutăţile încep să apară pe internet. Una dintre acestea este coupe-ul Clasei C de la Mercedes, ale cărui prime fotografii oficiale au „scăpat” într-un fel sau altul pe web. Modelul apare o dată cu înnoirea întregii game C-Class şi preia bineînţeles facelift-ul acesteia.

Dacă faceliftul berlinei şi break-ului C-Class va fi prezentat în premieră la Detroit, coupe-ul va veni două luni mai târziu la Geneva. Designul lui C-Class Coupe este unul surprinzător de sportiv pentru un Mercedes-Benz. Noul model preia toate atributele stilistice ale Clasei C şi le valorifică din plin graţie siluetei de coupe. Nu pot însă ignora un detaliu ce trimite cu gândul la BMW, mă refer aici la felul cum se „închide” montantul C, un „Hofmeister kink” uşor reinterpretat.

Maşina arată însă foarte bine, linia laterală ascendentă şi spatele „musculos” oferind o puternică impresie de dinamicitate. Din păcate însă pentru fanii coupe-urilor Mercedes, montantul central există la acest model, cel mai probabil din raţiuni de costuri.

Cu acest model, Mercedes-Benz bifează câte un coupe la fiecare serie importantă: C-Class Coupe, E-Class Coupe şi CL (care se va numi S-Class Coupe odată cu viitoarea generaţie).

Bineînţeles, C-Class Coupe va beneficia de toate gadget-urile de pe berlină şi break, precum şi de cele mai sportive motorizări. La început vor fi oferite versiunile pe benzină C250 şi C350, cele diesel C250 şi C350 CDI, urmând ca mai târziu să apară şi o versiune AMG, de 500 CP!

Via | AutoBild

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

3 comentarii la „Mercedes-Benz C-Class Coupe, primele fotografii oficiale”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.