Mercedes-Benz C-Class Coupe, primele fotografii oficiale

Ne apropiem de startul Salonului Auto de la Detroit iar noutăţile încep să apară pe internet. Una dintre acestea este coupe-ul Clasei C de la Mercedes, ale cărui prime fotografii oficiale au „scăpat” într-un fel sau altul pe web. Modelul apare o dată cu înnoirea întregii game C-Class şi preia bineînţeles facelift-ul acesteia.

Dacă faceliftul berlinei şi break-ului C-Class va fi prezentat în premieră la Detroit, coupe-ul va veni două luni mai târziu la Geneva. Designul lui C-Class Coupe este unul surprinzător de sportiv pentru un Mercedes-Benz. Noul model preia toate atributele stilistice ale Clasei C şi le valorifică din plin graţie siluetei de coupe. Nu pot însă ignora un detaliu ce trimite cu gândul la BMW, mă refer aici la felul cum se „închide” montantul C, un „Hofmeister kink” uşor reinterpretat.

Maşina arată însă foarte bine, linia laterală ascendentă şi spatele „musculos” oferind o puternică impresie de dinamicitate. Din păcate însă pentru fanii coupe-urilor Mercedes, montantul central există la acest model, cel mai probabil din raţiuni de costuri.

Cu acest model, Mercedes-Benz bifează câte un coupe la fiecare serie importantă: C-Class Coupe, E-Class Coupe şi CL (care se va numi S-Class Coupe odată cu viitoarea generaţie).

Bineînţeles, C-Class Coupe va beneficia de toate gadget-urile de pe berlină şi break, precum şi de cele mai sportive motorizări. La început vor fi oferite versiunile pe benzină C250 şi C350, cele diesel C250 şi C350 CDI, urmând ca mai târziu să apară şi o versiune AMG, de 500 CP!

Via | AutoBild

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „Mercedes-Benz C-Class Coupe, primele fotografii oficiale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.