“Meseriasii” se joaca cu moartea prin intersectiile din Sofia

intersectieŞtiţi bancul cu meseriaşul? Ăla care trece toate intersecţiile pe roşu iar când vede semaforul pe verde se opreşte de frică să nu vină alt „meseriaş” din partea cealaltă? Ei bine, în Sofia se pare că sunt mulţi astfel de meseriaşi. Numai că ei se joacă pe bani.

Procurorii de la sud de Dunăre investighează mai multe cazuri în care şoferi inconştienţi sfidează moartea trecând cu mare viteză pe culoarea roşie a semaforului. De ce? Pentru bani, întrucît se pariază sume de până la 5.000 euro. Cunoscut ca „ruleta rusească pe şosele”, acest joc incredibil presupune ca şoferul să treacă pe roşu în mare viteză, fără să se lovească cu alte maşini sau să accidenteze pietoni. Există bineînţeles şi spectatori, care pariază pe rezultat.

Presa bulgară relatează că acest joc se ţine noaptea în intersecţii aglomerate din Sofia, încă din vară. În iunie, doi oameni au murit după ce un motociclist a lovit un spectator la un astfel de joc. „Meseriaşii” se alertează între ei prin sms-uri, în care precizează locul şi ora întrecerii.

Ce poţi să mai spui după ce auzi aşa ceva? Oare atât de jos a ajuns rasa umană? Sper din tot sufletul ca nenorocitul ăsta de joc să nu ajungă şi pe la noi. Dacă nu o fi ajuns deja…

Sursa: Reuters

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „“Meseriasii” se joaca cu moartea prin intersectiile din Sofia”

  1. Prostie sau „smecherie”, tot una e. Consecintele sunt la fel de grave.

    Am intrat pe site-ul tau si mi se pare o idee foarte buna si originala. Succes!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.