“Meseriasii” se joaca cu moartea prin intersectiile din Sofia

intersectieŞtiţi bancul cu meseriaşul? Ăla care trece toate intersecţiile pe roşu iar când vede semaforul pe verde se opreşte de frică să nu vină alt „meseriaş” din partea cealaltă? Ei bine, în Sofia se pare că sunt mulţi astfel de meseriaşi. Numai că ei se joacă pe bani.

Procurorii de la sud de Dunăre investighează mai multe cazuri în care şoferi inconştienţi sfidează moartea trecând cu mare viteză pe culoarea roşie a semaforului. De ce? Pentru bani, întrucît se pariază sume de până la 5.000 euro. Cunoscut ca „ruleta rusească pe şosele”, acest joc incredibil presupune ca şoferul să treacă pe roşu în mare viteză, fără să se lovească cu alte maşini sau să accidenteze pietoni. Există bineînţeles şi spectatori, care pariază pe rezultat.

Presa bulgară relatează că acest joc se ţine noaptea în intersecţii aglomerate din Sofia, încă din vară. În iunie, doi oameni au murit după ce un motociclist a lovit un spectator la un astfel de joc. „Meseriaşii” se alertează între ei prin sms-uri, în care precizează locul şi ora întrecerii.

Ce poţi să mai spui după ce auzi aşa ceva? Oare atât de jos a ajuns rasa umană? Sper din tot sufletul ca nenorocitul ăsta de joc să nu ajungă şi pe la noi. Dacă nu o fi ajuns deja…

Sursa: Reuters

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „“Meseriasii” se joaca cu moartea prin intersectiile din Sofia”

  1. Prostie sau „smecherie”, tot una e. Consecintele sunt la fel de grave.

    Am intrat pe site-ul tau si mi se pare o idee foarte buna si originala. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.