Michael Schumacher a spus adio Formulei 1. De data asta pentru totdeauna…

E greu să rezumi în câteva minute o carieră monumentală precum aceea a lui Michael Schumacher. Cei de la BBC au încercat să facă asta într-o scurtă discuție cu Schumi, înaintea ultimei sale curse de Formula 1 – Brazilia 2012. Vedem aici un Schumacher transformat, mult mai uman în comparație cu Schumacher din perioada Ferrari.

Cred că acești ultimi trei ani petrecuți la Mercedes GP l-au ajutat pe Schumi să devină un om mai bun. A învățat ce înseamnă umilința și cât de greu este să o iei de la zero din postura de monstru sacru. Mai presus de toate însă, a arătat tuturor că are o voință extraordinară. E adevărat, pilotul Michael Schumacher nu a mai reușit să urce pe prima treaptă a podiumului, însă omul Michael Schumacher a devenit mai simpatic. Și asta pentru că și-a aflat limitele, lovindu-se cu capul de tavan. Mai bine mai târziu decât niciodată.

PS: Vettel e iar campion, după o cursă nebună, dar bănuiesc că știți deja asta. Din fericire, pe Vettel vom mai avea ocazia să-l vedem pe pistă (cred că va amenința în viitor recordurile conaționalului său), dar pe Schumi nu. Rămânem însă cu amintirile, în special noi cei care eram copii pe vremea când Senna a dispărut brutal, iar Michael Schumacher s-a urcat pe tronul rămas liber. De pe care nu a mai coborât până nu a rescris, în alb, negru și gri, istoria acestui sport.

Sursa video: BBC via Youtube

Foto: michael-schumacher.de

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.