Mihai Marinescu a terminat pe 4 si 5 primele doua curse de Formula 2 din 2011


UPDATE: Marinescu a terminat a doua cursă de la Silverstone pe locul al 5-lea şi ocupă acum locul al treilea în clasamentul general al Formulei 2, cu 22 de puncte! Bravo Mihai! Următoarele etape de Formula 2 vor fi în Franţa la Magny-Cours (14-15 mai), să sperăm că Marinescu va dispune de bugetul necesar pentru a fi prezent. A dovedit că merită acest lucru.

Braşoveanul Mihai Marinescu a reuşit să găsească finanţare pentru a participa în prima rundă a campionatului de Formula 2 din 2011, cea de la Silverstone. E păcat că un sportiv atât de talentat trebuie să-şi facă griji în primul rând dacă va avea buget pentru a putea participa întreg sezonul de F2, dar ăsta e motorsportul, cel puţin aşa e privit în România.

Iată însă că Marinescu reprezintă România la un nivel foarte înalt, Formula 2, şi nu face doar act de prezenţă. Pilotul român a terminat ieri prima cursă de la Silverstone pe locul al patrulea, iar astăzi va participa în cursa a doua, pe care o puteţi urmări de la 16:40 pe live streaming-ul competiţiei sau pe www.sport.ro. Sper din tot sufletul că îşi va îmbunătăţi performanţa de sâmbătă şi poate aşa cineva îşi va da seama că merită să participe întreg sezonul şi-l va sprijini.

După un sezon de debut în Formula 2 la finalul căruia s-a clasat al 11-lea la general, Marinescu speră să poată participa la toate etapele din 2011. Românul este cât se poate de motivat, având în vedere că la finalul sezonului de Formula 2 câştigătorul va fi testat de echipa de Formula 1 Williams, iar al doilea şi al treilea clasat vor testa cu echipe de GP2. Aşa că sponsorii care bagă o grămadă de bani în prostii ca Liga I sau alte competiţii ce nu reprezintă nimic pe plan internaţional au şansa să-şi asocieze numele cu un sportiv român care poate ajunge în Formula 1. Multă baftă, Mihai!

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.