Mostra de incompetenta la Pro TV

E uşor să arunci cu noroi peste un sport, chiar dacă nu o faci cu rea-voinţă, ci din ignoranţă. Efectul e acelaşi, iar jurnalistul care a scris ştirea de mai jos nu are nici o scuză, ignoranţa lui echivalând cu incompetenţa. Despre ce e vorba?

Ştirea are titlul: „Campionul naţional la raliu şi un poliţist, arestaţi pentru proxenetism„. Cei care nu au multe informaţii despre raliurile din România îşi vor închipui că acesta e un sport al infractorilor, din moment ce însuşi campionul are astfel de îndeletniciri.

Doar că Andy Drob, pilotul în cauză, nu numai că nu a fost niciodată campion al României la raliuri, ci nici măcar n-a câştigat vreo cursă, singura lui participare fiind la Raliul Iaşiului din 2007. Profilul lui de pilot e disponibil aici şi putea fi foarte uşor găsit de autorii ştirii.

Mai trist e că ştirea a fost preluată de zeci de alte site-uri din ţară, pe principiul „dacă a dat Pro TV-ul, înseamnă că e adevărat”, aşa că s-a umplut Google-ul cu această inepţie. Iar la o căutare cu termenii „campionul naţional de raliu”, al doilea şi al patrulea rezultat trimit exact către această „ştire” marca Pro TV. Trist…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Mostra de incompetenta la Pro TV”

  1. Da, adevarati profesionisti. Trist e ca nici pana la ora asta stirea nu a fost rectificata, desi s-a facut destul de mare tam-tam pe tema asta…

  2. Ce bata-n balta au dat deontologii de la ProTV… Citind titlul, te si gandesti ca l-au arestat pe Gergo Szabo pt proxenetism! El oricum mai degraba e client decat peshte :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.