Nissan GT-R este “2009 World Performance Car of the Year”

nissan_gtrCu ocazia deschiderii oficiale a Salonului Auto de la New York s-a anunţat câştigătoarea titlului World Performance Car 2009. Acest trofeu a revenit modelului Nissan GT-R, ales dintr-o listă iniţială de 23 de modele participante, nominalizate de un juriu compus din 59 de membri din 25 de ţări din întreaga lume.

Nissan GT-R a învins în finală modelele Corvette ZR1 şi Porsche 911. Pentru a fi înscrisă în acest concurs, orice maşină trebuie să fie produsă în minimum 500 de unităţi anual. Cea mai uimitoare maşină sport din ultimii ani, Nissan GT-R, a câştigat mai toate testele comparative din revistele auto ale lumii, fiind şi printre cele mai rapide supermaşini pe Nurburgring Nordschleife (7 min şi 29 sec).

nissan_gtr

Acelaşi juriu a mai premiat Volkswagen Golf ca maşina anului şi Fiat 500 ca „World Car Design of the Year”.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.