Nissan GT-R este “2009 World Performance Car of the Year”

nissan_gtrCu ocazia deschiderii oficiale a Salonului Auto de la New York s-a anunţat câştigătoarea titlului World Performance Car 2009. Acest trofeu a revenit modelului Nissan GT-R, ales dintr-o listă iniţială de 23 de modele participante, nominalizate de un juriu compus din 59 de membri din 25 de ţări din întreaga lume.

Nissan GT-R a învins în finală modelele Corvette ZR1 şi Porsche 911. Pentru a fi înscrisă în acest concurs, orice maşină trebuie să fie produsă în minimum 500 de unităţi anual. Cea mai uimitoare maşină sport din ultimii ani, Nissan GT-R, a câştigat mai toate testele comparative din revistele auto ale lumii, fiind şi printre cele mai rapide supermaşini pe Nurburgring Nordschleife (7 min şi 29 sec).

nissan_gtr

Acelaşi juriu a mai premiat Volkswagen Golf ca maşina anului şi Fiat 500 ca „World Car Design of the Year”.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.