Noi fotografii, clipuri video si informatii oficiale despre Mini Countryman

mini_countryman1La doar o zi după apariţia celor trei fotografii din postul precedent, Mini a dat complet în vileag noul Countryman, prezentând întreg setul de fotografii, dar şi două clipuri video. Pe lângă acestea, au fost furnizate şi primele date tehnice. Iată despre ce este vorba.

Countryman măsoară 4,09 metri lungime, iar ampatamentul 2,59 metri, premise bune pentru un spaţiu interior suficient, mai ales că maşina este omologată pentru patru pasageri. Portbagajul are un volum satisfăcător, de 350 litri (1.170 litri cu bancheta spate rabatată).

4×4 standard doar pe Cooper şi Cooper S

Sistemul de tracţiune integrală All4 este derivat din xDrive de la BMW şi, atenţie, nu va fi disponibil decât pe versiunile de top Cooper şi Cooper S (pe celelalte fiind opţional). În condiţii de aderenţă scăzută, diferenţialul central transferă până la 100% din cuplu către puntea spate, în condiţii normale de utilizare raportul fiind 50:50. Versiunile Cooper şi Cooper S dispun şi de diferenţial autoblocant faţă, în timp ce DSC-ul (Dynamic Stability Control) şi DTC-ul (Dynamic Traction Control) sunt oferite pentru toate modelele. Suspensia este MacPherson pe faţă şi multi-link pe spate.

Aceleaşi motoare ca şi până acum

Gama de motorizări va cuprinde clasicul motor pe benzină de 1,6 litri şi 98 cai-putere (One), 122 cai-putere (Cooper) şi 184 cai-putere (Cooper S), dar şi diesel-ul de 1,6 litri şi 98 cai-putere (One D) şi 112 cai-putere (Cooper D). Galeria foto prezintă modelele Cooper (închis la culoare) şi Cooper S (alb). Aşteptăm în continuare fotografiile versiunii de bază One.

VIDEO / Mini Countryman condus pe un traseu virajat de munte

VIDEO / Interiorul lui Mini Countryman

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.