Noile Audi A3 si Volvo V40 sau diferenta dintre banalitate si originalitate

Astăzi s-au „scurs” pe internet fotografiile a două noi modele compacte, ambele premium: Audi A3 și Volvo V40. Așa că merge o scurtă comparație în ceea ce privește designul. Vestea bună este Volvo V40: un hatchback practic care lipsea din gama constructorului suedez și care arată extrem de bine și de proaspăt, fără a fi sacrificată în vreun fel imaginea de marcă.

V40 păstrează toate elementele specifice brand-ului: grila împinsă în față, „umerii” caroseriei profilați către partea din spate, stopurile alungite pe montantul C sau luneta prelungită în jos în stilul modelului C30. Este o dovadă că imaginea de marcă se poate păstra și fără a oferi același design îmbătrânit și tern de la o generație la alta.

Ceea ce ne aduce la Audi A3. Care are fața exact la fel cu A4, A5 și A6 și spatele exact ca break-urile A4 și A6, în timp ce profilul e o versiune ștearsă de praf a precedentei generații A3. Deja designerii de la Audi au depășit demult limitele conservatorismului și au intrat într-un proces de reciclare totală, nu doar a fierului și plasticului, ci și a elementelor de design. Pare că atunci când concep un nou model țin morțiș să-l combine la grămadă elemente de stil adunate de la celelalte modele din gamă. Ceea ce e trist, dacă facem o comparație între A3 și Volvo V40. Sau dacă ne uităm la interiorul noului A3, care arată absolut superb, contrastând izbitor cu exteriorul.

Sau poate sunt eu nebun…

Via Carscoop

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Noile Audi A3 si Volvo V40 sau diferenta dintre banalitate si originalitate”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.