Noua Mazda5, premiera la Geneva

mazda5_1La Salonul Auto de la Geneva din martie va avea loc premiera mondială a noii Mazda5, monovolumul de dimensiuni medii al mărcii japoneze. Este vorba de o generaţie complet nouă (nu un facelift), care adoptă limbajul de design curent al Mazda, „Nagare Flow”, ce se caracterizează prin fluiditatea liniilor şi o optimizare a aerodinamicii.

Noua Mazda5 dispune de şapte locuri, dispuse pe trei rânduri de scaune, dar şi de uşi culisante în spate, la fel ca modelul precedent. La lansare, vor exista două motorizări pe benzină: 1,8 litri şi 2,0 litri, ambele echipate cu sistemul i-STOP (stop&start) şi cuplate la transmisii cu şase trepte. Motorul mai mare emite cu 15% mai puţin CO2 faţă de propulsorul pe care îl înlocuieşte. Ulterior va apărea în gamă şi un diesel.

Mai multe detalii tehnice vor fi oferite cu ocazia lansării de la Geneva. Noua Mazda5 va fi disponibilă spre vânzare în Europa din această toamnă.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.