Noul BMW Seria 6 Cabriolet, prezentat oficial

La două luni de la prezentarea coupe-ului Seria 6 Concept, BMW recidivează cu cabrioletul seriei, numai că de data asta nu e vorba doar de un concept, ci e „the real deal”. BMW a prezentat primele fotografii oficiale ale Seriei 6 Cabriolet, din care putem vedea clar cât de mult seamănă cu conceptul de la Paris.

BMW rămâne fidel tradiţiei şi oferă acest model cu plafon textil (negru sau bej), care îi vine de minune cabrioletului bavarez. În plus, este acţionat automat şi se deschide în 19 secunde, operaţiunea inversă durând 24 secunde. Acţionarea acestuia se poate face doar la viteze mai mici de 40 km/h.

Mai mare decât vechiul model

Din ce putem vedea în fotografii, versiunea decapotabilă a Seriei 6 oferă suficient loc în spate pentru două persoane, mai ales că noul Seria 6 Cabriolet este mai lung cu 7,4 cm decât predecesorul său, având o lungime totală de 4,894 metri. Ampatamentul a crescut şi el cu 7,5 cm, la fel ca lăţimea maşinii (+3,9 cm). Doar înălţimea acesteia a scăzut (cu 0,9 cm) contribuind astfel la un aspect mai dinamic.

Folosirea unui soft-top are ca avantaj obţinerea unui volum decent al portbagajului: 300 litri cu plafonul coborât, şi 350 litri cu acesta ridicat. Ca orice BMW din această clasă superioară de preţ, Seria 6 Cabriolet e înţesat de tehnologie. Amintesc aici doar de un nou head-up display full-color cu grafică 3D, oferit opţional, dar şi de noul display de 10,2 inch al sistemului iDrive.

650i Cabriolet: 400 CP, 610 Nm

BMW a oferit detalii doar despre modelul 650i, ce va fi echipat cu un V8 biturbo de 4,4 litri care dezvoltă 400 CP şi 610 Nm (între 1.750 şi 4.500 rpm). Motorul poate fi cuplat la o transmisie automată cu opt trepte sau la una manuală cu şase. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează 4,9 secunde, în ciuda gabaritului impresionant al cabrioletului, iar viteza maximă e limitată la 250 km/h.

Apropo, BMW nu a divulgat masa proprie a maşinii, comunicând însă o creştere a rigidităţii torsionale cu 50% faţă de modelul anterior. Vânzările marelui cabriolet încep în primăvara lui 2011.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Noul BMW Seria 6 Cabriolet, prezentat oficial”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.