Noul BMW X3 e mai frumos decat Mercedes GLK si Audi Q5. Nici nu era prea greu…

Am lipsit cam mult de pe blog, dar am o scuză bună: m-am însurat 😀 Văd că nu s-au întâmplat prea multe în perioada în care am avut eu treabă, semn că lumea auto e în vacanţă.

Aş vrea să spun doar câteva cuvinte despre cea mai importantă apariţie din perioada asta, noul BMW X3. În mod clar noul X3 e peste predecesorul său, decretat ani la rând de presa auto internaţională drept cel mai slab din gama constructorului bavarez. Aprecierea mea se referă strict la design, că doar nu am apucat să-l conduc. Deşi nu mă dau în vânt după faţa „confuză” pe care o afişează noul SUV BMW, restul îmi place. Iar comparativ cu oribilul Mercedes-Benz GLK sau cu banalul Audi Q5, BMW X3 arată excelent.

Influenţele de la X1 şi X5 sunt evidente, mai ales la partea posterioară, per total X3 având un aspect OK. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că versiunea xDrive20d are un consum mediu declarat de 5,6 litri/100 km, cred că X3 îşi va găsi destui adepţi. Tendinţa generală de downsizing din industria auto nu va face decât să ajute vânzările lui X3, care reprezintă o alternativă inteligentă la X5. Face exact aceleaşi lucruri ca acesta, dar e mai ieftin şi mai compact.

Mai multe detalii despre acest model vom afla în toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Noul BMW X3 e mai frumos decat Mercedes GLK si Audi Q5. Nici nu era prea greu…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.