Noul Citroen C3 se dezvaluie (involuntar)

noulc3_1Au apărut deja primele fotografii (ne)oficiale cu noul model de clasă mică Citroen, urmaşul actualului C3. Aceste imagini, publicate de site-ul Worldcarfans, provin de la o prezentare privată organizată de Citroen pentru membrii reţelei sale de dealeri.

După cum se poate vedea, maşina se află în stadiul final, aşa că nu ne putem aştepta la mari modificări până la lansarea oficială a maşinii din toamnă de la Salonul Auto de la Frankfurt. Cel mai probabil francezii vor veni în scurt timp cu fotografiile de presă.

Lansat în 2002 şi restilizat discret în 2006, C3 va preda ştafeta unui model complet nou. Acesta preia în mare liniile celui vechi, diferenţa fiind făcută de detaliile moderne. Se observă o uşoară inspiraţie de la designul kinetic al celor de la Ford (suprafeţele angulare, forma jantelor), dar şi o influenţă Peugeot (farurile şi grila supradimensionate, poziţionarea oglinzilor laterale).

Partea frontală este acum mai agresivă, având farurile de ceaţă integrate  sculptural în spoilerul faţă, un calandru negru tip fagure, aerisiri mai impozante şi un parbriz mai mare.

În spate se remarcă desenul în formă de bumerang al stopurilor, în timp ce profilul păstrează decuparea tip „cupolă” a plafonului, amintind în acelaşi timp de modelul DS3, datorită cromului de pe mânerele portierelor sau oglinzilor laterale în două culori.

Din păcate fotografii cu interiorul maşinii nu au „transpirat” încă, dar nu cred că vom mai avea mult de aşteptat pentru ele. Este însă posibil ca designul interior să fie inspirat de extravagantul DS3.

Şi o informaţie certă: noul C3 va coexista cu vechiul C3 pentru o perioadă, aşa cum se întâmplă cu 207 şi 206 la Peugeot.

Via Worldcarfans

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Noul Citroen C3 se dezvaluie (involuntar)”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.