“Noul” Golf Variant: aceeasi Marie cu (aproape) aceeasi palarie

golf6variant1Volkswagen a prezentat primele informaţii despre cea mai nouă versiune de caroserie a gamei Golf, break-ul Variant. Nouă e mult spus, cel puţin dacă ne referim la design. Deşi preia „faţa” lui Golf VI, Variant-ul este în rest identic cu predecesorul său: profilul e acelaşi (nici mânerele portierelor nu au fost schimbate, spre deosebire de hatchback), iar partea din spate e trasă la indigo, stopurile fiind identice ca formă.

Având în vedere că Golf V Variant a fost lansat abia în 2007, poate că e normal că VW nu l-a modificat prea mult estetic. Mai ales în aceste vremuri tulburi, când orice euro economisit poate face diferenţa dintre supravieţuire şi faliment. La interior avem acelaşi design ca la Golf-ul hatch. Aceeaşi poveste şi la dotări.

Adevăratele noutăţi apar sub capotă. De fapt e doar una singură: noua motorizare diesel de 1,6 litri şi 105 CP, preluată de la noul Polo, care îşi face astfel debutul pe gama Golf. Dotat cu acest motor, Golf VI Variant consumă în medie doar 4,5 litri/100 km. Celelalte motorizări sunt binecunoscute: 1.4 de 80 CP, 1.6 de 102 CP, 1.4 TSI de 122 CP, 1.4 TSI de 160 CP şi 2.0 TDI de 140 CP.

În România, Golf VI Variant ajunge în septembrie.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.