Noul Jeep Cherokee: fara cuvinte

Noul-Jeep-Cherokee-3
Noul Jeep Cherokee a fost dezvăluit, din păcate. La felul cum arată, ar fi fost mult mai bine să rămână sub o prelată pentru totdeauna.

De vină pentru acest „stil” extraterestru adoptat de Jeep este Nissan, cu al său Juke. Micul SUV japonez a șocat lumea cu această modă a farurilor „alien” (sau ochi de insecte sau cum vreți să le spuneți), iar alții încep să-i copieze. Dacă Juke are totuși doza lui de farmec (mică, ce-i drept), cele două copii care vor apărea în curând sunt de-a dreptul hidoase.

Citroen va lansa la Geneva noul C4 Picasso, a cărui parte frontală pare rezultatul unei încrucișări genetice nereușite, iar Jeep va prezenta în curând noul Cherokee, care este de departe cel mai urât dintre cele trei modele. Jeep Grand Cherokee facelift, cu farurile lui mult subdimensionate, pare o operă de artă pe lângă fratele lui mai mic.

Sunt sigur că acum designerii „frumuseților” Fiat Multipla și Pontiac Aztek își freacă mâinile de bucurie că lumea va înceta să vorbească despre ei o perioadă și îi va lua în colimator pe cei care au reușit să iasă pe piață cu asemenea urâțenii.

Dacă puteți trece peste fața „constipată” a lui Cherokee, aflați că Jeep promite un consum de combustibil mai mic cu peste 45% față de vechiul model, calități off-road peste concurență și o ținută de drum exemplară pe asfalt. Spre deosebire de modelul precedent care s-a numit Liberty în SUA, noua generație se va numi Cherokee și la americani.

Foto: Producători, AutoExpress (Citroen C4 Picasso)

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

3 comentarii la „Noul Jeep Cherokee: fara cuvinte”

  1. Dane , masina iese putin din tiparul JEEP insa o face cu buna stiinta , ei simt ca le fuge pamantul de sub picioare si incearca sa vina cu cev ain piata… eplina piata de SUV -uri compacte dichisite parfumate ce vand mult mai biine decat ei si atunci au incercat sa il ” parfumeze ” putin… da na’ atata a iesit… ori poate tb sa o lase balta:)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.