Noul Jeep Cherokee: fara cuvinte

Noul-Jeep-Cherokee-3
Noul Jeep Cherokee a fost dezvăluit, din păcate. La felul cum arată, ar fi fost mult mai bine să rămână sub o prelată pentru totdeauna.

De vină pentru acest „stil” extraterestru adoptat de Jeep este Nissan, cu al său Juke. Micul SUV japonez a șocat lumea cu această modă a farurilor „alien” (sau ochi de insecte sau cum vreți să le spuneți), iar alții încep să-i copieze. Dacă Juke are totuși doza lui de farmec (mică, ce-i drept), cele două copii care vor apărea în curând sunt de-a dreptul hidoase.

Citroen va lansa la Geneva noul C4 Picasso, a cărui parte frontală pare rezultatul unei încrucișări genetice nereușite, iar Jeep va prezenta în curând noul Cherokee, care este de departe cel mai urât dintre cele trei modele. Jeep Grand Cherokee facelift, cu farurile lui mult subdimensionate, pare o operă de artă pe lângă fratele lui mai mic.

Sunt sigur că acum designerii „frumuseților” Fiat Multipla și Pontiac Aztek își freacă mâinile de bucurie că lumea va înceta să vorbească despre ei o perioadă și îi va lua în colimator pe cei care au reușit să iasă pe piață cu asemenea urâțenii.

Dacă puteți trece peste fața „constipată” a lui Cherokee, aflați că Jeep promite un consum de combustibil mai mic cu peste 45% față de vechiul model, calități off-road peste concurență și o ținută de drum exemplară pe asfalt. Spre deosebire de modelul precedent care s-a numit Liberty în SUA, noua generație se va numi Cherokee și la americani.

Foto: Producători, AutoExpress (Citroen C4 Picasso)

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „Noul Jeep Cherokee: fara cuvinte”

  1. Dane , masina iese putin din tiparul JEEP insa o face cu buna stiinta , ei simt ca le fuge pamantul de sub picioare si incearca sa vina cu cev ain piata… eplina piata de SUV -uri compacte dichisite parfumate ce vand mult mai biine decat ei si atunci au incercat sa il ” parfumeze ” putin… da na’ atata a iesit… ori poate tb sa o lase balta:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.