Noul Mercedes-Benz CLS, deconspirat pe net

Pozele oficiale cu a doua generaţie a modelului CLS au împânzit netul de câteva zile, imaginile făcând parte din broşura oficială de prezentare, „scăpată” nu se ştie cum pe web. Având în vedere că mai e doar o lună până la premiera mondială a maşinii la Salonul Auto de la Paris, nu este exclus ca tocmai oamenii de la Mercedes-Benz să le fi plasat unde trebuie, ca să aibă un prim feedback referitor la designul maşinii.

În ce mă priveşte, primul CLS va rămâne cel mai frumos exemplar al speciei pe care a inventat-o: limocoupe-urile. Nu înseamnă că noul CLS e urât, însă nu produce nici pe departe un şoc vizual asemănător cu cel creat de prima generaţie. Noul CLS e puternic influenţat de E-Class şi, bineînţeles, de Shooting Brake Concept. Cam multe „crestături” pe caroseria aia pentru gustul meu, dar în fine, se pare că asta e linia pe care merge Mercedes-Benz acum.

Ce mi se pare ciudat este faptul că plafonul nu mai e atât de plonjat ca la primul CLS, probabil din raţiuni de spaţiu interior. Pentru imagine însă, e un pas înapoi. Bineînţeles, CLS-ul va beneficia de toate noutăţile posibile Mercedes-Benz, de la sisteme de siguranţă şi confort, până la gadget-uri şi motoare. Mai multe detalii vom afla cu ocazia lansării. Vânzările în Europa vor debuta în ianuarie 2011.

Via Worldcarfans

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Noul Mercedes-Benz CLS, deconspirat pe net”

  1. Superba masina ! Noi cei care ne-o dorim dar nu o putem avea nu ne ramane decat sa „salivam” la ea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.