Noul Mercedes-Benz CLS, deconspirat pe net

Pozele oficiale cu a doua generaţie a modelului CLS au împânzit netul de câteva zile, imaginile făcând parte din broşura oficială de prezentare, „scăpată” nu se ştie cum pe web. Având în vedere că mai e doar o lună până la premiera mondială a maşinii la Salonul Auto de la Paris, nu este exclus ca tocmai oamenii de la Mercedes-Benz să le fi plasat unde trebuie, ca să aibă un prim feedback referitor la designul maşinii.

În ce mă priveşte, primul CLS va rămâne cel mai frumos exemplar al speciei pe care a inventat-o: limocoupe-urile. Nu înseamnă că noul CLS e urât, însă nu produce nici pe departe un şoc vizual asemănător cu cel creat de prima generaţie. Noul CLS e puternic influenţat de E-Class şi, bineînţeles, de Shooting Brake Concept. Cam multe „crestături” pe caroseria aia pentru gustul meu, dar în fine, se pare că asta e linia pe care merge Mercedes-Benz acum.

Ce mi se pare ciudat este faptul că plafonul nu mai e atât de plonjat ca la primul CLS, probabil din raţiuni de spaţiu interior. Pentru imagine însă, e un pas înapoi. Bineînţeles, CLS-ul va beneficia de toate noutăţile posibile Mercedes-Benz, de la sisteme de siguranţă şi confort, până la gadget-uri şi motoare. Mai multe detalii vom afla cu ocazia lansării. Vânzările în Europa vor debuta în ianuarie 2011.

Via Worldcarfans

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Noul Mercedes-Benz CLS, deconspirat pe net”

  1. Superba masina ! Noi cei care ne-o dorim dar nu o putem avea nu ne ramane decat sa „salivam” la ea !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.