Noul Opel Astra, in Romania de la 14.250 euro

astraOpel a anunţat preţurile pentru România ale noului Astra, lansat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie. Noua compactă germană va fi disponibilă pe piaţa românească de la 14.250 euro, cu TVA inclus, preţ corespunzător versiunii cu motor de 1,4 litri benzină, în echiparea Essentia. Acest motor dezvoltă 100 CP, dar cel mai puternic propulsor pe benzină va fi la lansare cel de 1,6 litri turbo, de 180 CP.

La capitolul diesel, Opel Astra va dispune de trei propulsoare: 1,3 litri de 95 CP, 1,7 litri de 110 şi 125 CP şi 2,0 litri de 160 CP. Versiunile de echipare sunt aceleaşi ca şi până acum: Essentia, Enjoy, Sport şi Cosmo. Comenzile pentru noul Astra vor fi preluate de Opel din noiembrie, urmând ca primele maşini să fie livrate în luna ianuarie a anului viitor.

Opel va păstra în fabricaţie şi generaţia actuală a Astrei, care va fi vândută în paralel cu noul model, evident la un preţ mai avantajos. Ceea ce înseamnă că Astra Classic va ieşi în sfârşit din schemă.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.