Noul pick-up Volkswagen se va numi Amarok

pickup_concept3Volkswagen a ales numele pentru viitorul pick-up. Acesta se va numi Amarok, denumire care provine din limba inuiţilor şi înseamnă lup. Pentru inuiţi, un grup etnic al eschimoşilor, lupul este considerat regele sălbăticiei şi impresionează prin forţă şi robusteţe, prin rezistenţă şi dominanţă.

OK, dar Wolf ce avea? Că Lupo fusese deja folosit. În fine, gusturile nu se discută. Probabil că a cântărit decisiv în alegerea acestui nume faptul că Amarok, în limba spaniolă, semnifică „iubitor de pietre”. Mai ales că noul model va fi prezentat în premieră în toamnă, în America de Sud. De ce tocmai acolo? Pentru că tot acolo va fi şi produs, mai precis în Argentina, în fabrica Pacheco din apropierea capitalei Buenos Aires. Argentina şi Brazilia vor fi pieţele principale pentru Amarok.

Pe aceste pieţe, unde modelele pick-up sunt considerate vehicule de agrement, utilizate frecvent graţie versatilităţii acestora, capacitatea de a rula pe teren accidentat şi fiabilitatea oferite de Amarok vor reprezenta un argument important de cumpărare. Amarok va fi disponibil ca pick-up cu cabină dublă şi tracţiune integrală, iar ulterior va fi oferit şi cu cabină simplă.

Una dintre caracteristicile esenţiale este reprezentată de motoarele economice şi designul modern. Un preview asupra acestuia din urmă a fost oferit de conceptul Pickup prezentat la Frankfurt anul trecut. Propulsia este asigurată de motoare turbodiesel (TDI) cu tehnologie Common-Rail de ultimă generaţie. Consumul şi nivelul de emisii al propulsoruluiAmarok vor impune noi standarde la clasa modelelor pick-up, promite Volkswagen.

Cu Amarok, germanii intenţionează să pătrundă pe piaţa mondială a modelelor pick-up, dominată până în prezent preponderent de producătorii japonezi. În America de Sud şi Centrală vânzările încep în primăvara anului viitor, ulterior Amarok urmând să ajungă şi în Rusia, Europa, Africa şi Australia.

PS: Sper ca Amarok să arate identic cu conceptul din fotografiile de mai sus.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Noul pick-up Volkswagen se va numi Amarok”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.