Noul Seat Leon SC: mai putine usi, mai mult stil

Seat-Leon-SC-8Seat a dezvăluit astăzi primele fotografii cu noul Leon în versiunea de caroserie cu trei uși, denumită SC (prescurtare de la Sports Coupe).

De obicei îmi plac mai mult hatchback-urile cu trei uși decât cele cu cinci, în special la Seat, pentru că atât Ibiza cât și Leon arată destul de urât în versiunile cu cinci uși (acele „creste” de pe lateralul caroseriei creează impresia că mânerul portierei din spate este mai jos decât cel al portierei din față). Sau poate am eu o problemă de vedere.

La fel ca Ibiza SC, Leon SC nu are această problemă, stilul fiind mult mai armonios pentru caroseria în trei uși. Mai este încă o mică diferență între Leon și Leon SC: ultimul are un ampatament mai scurt cu 3,5 centimetri. Și asta contribuie la aspectul mai dinamic al mașinii, însă nu știu ce părere vor avea pasagerii din spate de această schimbare.

În rest, e aceeași mașină: are tot un portbagaj de 380 litri, tot aceleași motoare (TSI-uri și TDI-uri cu puteri cuprinse între 86 și 184 CP) și este oferit tot în echipările Reference, Style și FR.

 

 

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.