Noul Seat Leon SC: mai putine usi, mai mult stil

Seat-Leon-SC-8Seat a dezvăluit astăzi primele fotografii cu noul Leon în versiunea de caroserie cu trei uși, denumită SC (prescurtare de la Sports Coupe).

De obicei îmi plac mai mult hatchback-urile cu trei uși decât cele cu cinci, în special la Seat, pentru că atât Ibiza cât și Leon arată destul de urât în versiunile cu cinci uși (acele „creste” de pe lateralul caroseriei creează impresia că mânerul portierei din spate este mai jos decât cel al portierei din față). Sau poate am eu o problemă de vedere.

La fel ca Ibiza SC, Leon SC nu are această problemă, stilul fiind mult mai armonios pentru caroseria în trei uși. Mai este încă o mică diferență între Leon și Leon SC: ultimul are un ampatament mai scurt cu 3,5 centimetri. Și asta contribuie la aspectul mai dinamic al mașinii, însă nu știu ce părere vor avea pasagerii din spate de această schimbare.

În rest, e aceeași mașină: are tot un portbagaj de 380 litri, tot aceleași motoare (TSI-uri și TDI-uri cu puteri cuprinse între 86 și 184 CP) și este oferit tot în echipările Reference, Style și FR.

 

 

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.