Noul SUV Saab 9-4X, surprins fara camuflaj

Saab se pregăteşte pentru lansarea celui de-al doilea SUV al mărcii, 9-4X. După eşecul avut cu 9-7X, în fapt un Chevrolet TrailBlazer deghizat într-un Saab, suedezii îşi încearcă norocul cu un crossover de dimensiuni mai mici. Prima fotografie cu modelul de serie a fost obţinută de site-ul american Saabs United.

Din poză se poate vedea că designul este preluat de la conceptul 9-4X Biopower, prezentat la Salonul Auto de la Detroit din 2008. Ceea ce e un lucru bun, pentru că 9-4X arată foarte bine şi foarte „Saab-like”. Spre deosebire de struţo-cămila 9-7X, un SUV american cu etichete suedeze.

Detaliile sunt puţine, însă se pare că 9-4X va fi propulsat de un motor turbo de 2 litri pe benzină, conform site-ului oficial al Saab din Chile, care a publicat mai devreme decât trebuia datele tehnice ale acestei versiuni. Propulsorul va dezvolta 245 cai-putere şi 400 Nm astfel că modelul suedez va accelera de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde şi va avea o viteză maximă de 250 km/h. Deloc rău pentru un SUV, în condiţiile în care consumul mediu de combustibil se va ridica la 10,6 litri/100 km.

Pe lângă acest motor, Saab 9-4X va mai fi oferit şi cu un V6 de 2,8 litri şi 300 cai-putere, tot pe benzină. Nici un detaliu deocamdată despre o versiune diesel. Premiera noului model va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles, în noiembrie.

Via | Worldcarfans

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Noul SUV Saab 9-4X, surprins fara camuflaj”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.