Noul SUV Saab 9-4X, surprins fara camuflaj

Saab se pregăteşte pentru lansarea celui de-al doilea SUV al mărcii, 9-4X. După eşecul avut cu 9-7X, în fapt un Chevrolet TrailBlazer deghizat într-un Saab, suedezii îşi încearcă norocul cu un crossover de dimensiuni mai mici. Prima fotografie cu modelul de serie a fost obţinută de site-ul american Saabs United.

Din poză se poate vedea că designul este preluat de la conceptul 9-4X Biopower, prezentat la Salonul Auto de la Detroit din 2008. Ceea ce e un lucru bun, pentru că 9-4X arată foarte bine şi foarte „Saab-like”. Spre deosebire de struţo-cămila 9-7X, un SUV american cu etichete suedeze.

Detaliile sunt puţine, însă se pare că 9-4X va fi propulsat de un motor turbo de 2 litri pe benzină, conform site-ului oficial al Saab din Chile, care a publicat mai devreme decât trebuia datele tehnice ale acestei versiuni. Propulsorul va dezvolta 245 cai-putere şi 400 Nm astfel că modelul suedez va accelera de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde şi va avea o viteză maximă de 250 km/h. Deloc rău pentru un SUV, în condiţiile în care consumul mediu de combustibil se va ridica la 10,6 litri/100 km.

Pe lângă acest motor, Saab 9-4X va mai fi oferit şi cu un V6 de 2,8 litri şi 300 cai-putere, tot pe benzină. Nici un detaliu deocamdată despre o versiune diesel. Premiera noului model va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles, în noiembrie.

Via | Worldcarfans

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Noul SUV Saab 9-4X, surprins fara camuflaj”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.