Noutati de pe Autostrada Transilvania: oi, caini, pietoni si un tir pe contrasens

autostradaAşa cum ştim cu toţii, pe 1 Decembrie s-a inaugurat primul tronson al Autostrăzii Transilvania, cel care leagă localităţile Gilău şi Turda. Toate bune până aici, cum am scris acum două zile, însă, din păcate, autostrada asta este tot în România. Cu toată superioritatea pe care şi-o arogă unii transilvăneni faţă de „mitici”, moldoveni sau munteni, Ardealul e tot în România.

De ce zic asta? La nici 24 de ore de la inaugurare, poliţiştii au prins nişte băieţi care transportau într-o căruţă plasă de gard. De unde? De la autostradă, normal. Păi pe unde să intre pe autostradă cele două oi şi câinele ciobănesc care au provocat primele accidente a doua zi după inaugurare? Normal că prin gardul lipsă.

Ia gândiţi-vă că mergeţi regulamentar pe autostradă, cu 130 km/h, şi brusc vă iese în faţă un ditamai câinele ciobănesc. Ce faceţi? Nici nu aveţi timp să clipiţi şi câinele e deja istorie. Exact asta a păţit un şofer pe Autostrada Transilvania, în prima zi după inaugurare. Conducea un VW Touareg a cărui parte frontală a fost serios avariată de fostul câine. La fel a păţit un alt şofer, care a avut ghinionul ca în faţa lui să iasă alergând două mioare…

Şi asta nu e tot. Un şofer profesionist, subliniez – profesionist, a condus un autocamion pe contrasens 28 de kilometri! Alertaţi, poliţiştii au mers în paralel, dar pe sensul corect, cu personajul respectiv şi au tot sunat din alarme şi megafoane până când omul nostru s-a prins că ceva e în neregulă. Voi vă daţi seama ce specimene circulă pe drumurile noastre?

În fine, un alt caz, mult mai simpatic, e al unui bătrân care a fost surprins mergând pe jos pe autostradă de la Gilău spre Turda. „Am auzit că s-a deschis autostrada, dar nimeni nu a zis la televizor că nu ai voie la pas pe ea, că dacă zicea doar nu eram nebun să mă apuc să merg pe jos nu ştiu câţi kilometri şi să mă mai trezesc şi cu amendă de la poliţie. Eu am mers pe jos cu gândul să trec pe sensul de către Turda şi să fac cu mâna la o maşină să mă ia”, a spus bătrânul. Aţi înţeles da? Voia să mai şi traverseze!

Cam asta am avut eu să vă spun 🙂

Sursa: EVZ

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Noutati de pe Autostrada Transilvania: oi, caini, pietoni si un tir pe contrasens”

  1. logic, un drum se incepe de la un capat, nu te trezesti construind pe la mijlocul drumului… pana la urma, autostrada transilvania nu e decat centura clujului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.