Oficial: Dacia Duster va avea un pret de pornire in Romania de 10.500 euro!

Dacia a anunţat astăzi preţurile pentru România ale noului său model, SUV-ul Duster. Francezii s-au ţinut de cuvânt şi au scos maşina la un preţ imbatabil: 10.500 euro (TVA inclus) pentru modelul de bază, fără tracţiune integrală. Preţul pentru cel mai ieftin model 4×4 va fi şi el foarte competitiv: 12.300 euro (TVA inclus).

Maşina poate fi comandată începând de astăzi în cele 100 de showroom-uri din ţară, în trei versiuni de motorizare: 1.6 16v 105 CP (benzină) şi 1.5 dCi în două trepte de putere: 85 şi 105 CP. Cu dimensiuni compacte (4,31 m lungime şi 1,82 m lăţime), Duster cântăreşte doar 1.160 kg în versiunea 4×2 şi 1.260 kg în versiunea 4×4.

Dacia promite şi costuri reduse de exploatare, pe lângă consumul redus de combustibil (încă neanunţat). Astfel, Duster va avea o garanţie de 3 ani sau 100.000 km, iar intervalele de service au fost mărite. Înlocuirea filtrelor de aer se va face la 90.000 km/4 ani, iar filtrul de carburant se va schimba la 60.000 km, nu la 40.000 km.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Oficial: Dacia Duster va avea un pret de pornire in Romania de 10.500 euro!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.