Oficial Dacia: noul Logan MCV va debuta la Geneva, va avea 5 locuri

Dacia-Logan-MCV-Teophilus-ChinDacă acum câteva zile doar speculam că noutățile Dacia de la Salonul Auto de la Geneva vor fi noul Logan MCV și facelift-ul lui Duster, acum una dintre incertitudini s-a risipit: noul Logan MCV va debuta într-adevăr la salonul din Elveția.

Nu o spun eu, ci un oficial Dacia din Marea Britanie. Adam Wood, manager de produs Dacia în Regatul Unit, a confirmat că la Geneva va avea loc premiera mondială a noului Logan MCV. Și, așa cum anticipam în articolul anterior, noul break nu va mai avea șapte locuri, ci doar cinci, pentru a nu concura cu monovolumul Lodgy.

Va fi practic un Sandero break,” a declarat Adam Wood, risipind astfel și îndoielile privitoare la partea posterioară a MCV-ului. Asta înseamnă că va avea un hayon care se va deschide pe verticală, ca la orice break, și probabil stopuri dispuse asemănător cu cele ale lui Sandero. Wood a adăugat că noul Logan MCV va ajunge pe piața din Marea Britanie la jumătatea acestui an, ceea ce înseamnă că în România ar trebui să fie lansat chiar mai devreme.

În lumina acestor noi amănunte oficiale, ilustrația computerizată realizată de Teophilus Chin capătă tot mai multă relevanță. Practic, Logan break va fi un combi convențional: va avea același ampatament cu Logan sedan (2.634 mm) și cinci locuri.

Eu nu aș exclude nici ca Logan MCV să se numească Sandero MCV sau chiar Sandero Estate în Marea Britanie, piață pe care Logan nu se comercializează.

Cât despre a doua noutate Dacia la Geneva, constructorul menține suspansul și nu oferă nici o informație oficială. Să fie Duster facelift, să fie un concept?

Foto: Teophilus Chin
Via Inautonews

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Oficial Dacia: noul Logan MCV va debuta la Geneva, va avea 5 locuri”

  1. Asa mai zic si eu masina. Arata mult mai frumos MCV-ul care va fii lansat decat predecesorul sau.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.