Oficial: noua generatie a SUV-ului Kia Sportage

Iată primele fotografii oficiale ale noului SUV compact Kia Sportage, care va fi prezentat oficial luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva. Designul maşinii este semnat de acelaşi Peter Schreyer, directorul de design Kia sub comanda căruia au fost concepute modelele Soul şi Sorento.

Mai lung, mai scund şi mai lat decât generaţia anterioară, noul Sportage oferă mai mult spaţiu pentru pasageri şi bagaje, graţie unui ampatament mai mare. Datele exacte nu au fost încă furnizate, dar le vom afla în curând. Cert e că maşina arată bine, fiind foarte asemănătoare la partea frontală cu sora mai mare, Sorento.

Kia Sportage împarte platforma tehnică cu Hyundai iX35, urmaşul modelului Tucson pe piaţa europeană. Gama de motorizări va fi formată din cinci unităţi, trei pe benzină (1,6, 2,0 şi 2,4 litri) şi două pe motorină (1,7 şi 2,0 litri). Toate motoarele sunt cuplate la transmisii manuale cu şase trepte.

SUV-ul Sportage va fi comercializat în Europa spre finalul acestui an, urmând să ajungă ulterior şi pe piaţa americană.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.