O, nu! Noul BMW Seria 1 apare in toata splendoarea


Dacă aveaţi impresia că actualul BMW Seria 1 arată dizgraţios din unele unghiuri, a doua generaţie a modelului compact bavarez o face pe prima să pară o operă de artă. Deşi modelul va fi lansat oficial abia în septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, site-ul german Motor Traffic a obţinut primele poze cu noul Seria 1.

Din păcate, pozele par foarte oficiale, nu e nici un trucaj. După părerea mea cu greu puteau să deseneze un model mai neatrăgător. Fotografiile dezvăluie o parte frontală dominată de farurile supradimensionate împinse către extremităţi, cu o formă care mie nu-mi inspiră decât dorinţa de a închide cât mai repede ACD See-ul.

Partea din spate îmi pare un pic mai reuşită, însă „păcătuieşte” tot prin supradimensionarea blocurilor optice, care în plus au o formă care aminteşte mai mult de noul VW Polo decât de BMW Seria 1. Maşina arată cel mai bine văzută din profil, cu o linie mediană ascendentă ce conferă un aspect mai dinamic decât în cazul modelului actual.

Interiorul nu este foarte diferit de ce există acum pe Seria 1, însă modificările aduse îmbunătăţesc aspectul planşei de bord. Conform site-ului sus-menţionat, noul Seria 1 foloseşte o platformă mai lungă cu 85 mm, astfel că lungimea totală a maşinii ajunge la 4,32 metri. Volumul portbagajului creşte de la 330 la 360 litri, în timp ce pasagerii din spate beneficiază de asemenea de un spaţiu mai mare.

La motoare, noutatea principală este introducerea unui propulsor nou pe benzină de 1,6 litri supraalimentat. Pe modelul 116i acesta va oferi 136 CP, iar pe 118i 170 CP. Motorul diesel de 2 litri va fi oferit în trei trepte de putere: 116, 143 şi 184 CP. Mai multe amănunte ar trebui să apară în zilele următoare, chiar de la BMW. Să sperăm că noul BMW Seria 3 nu va semăna cu noul Seria 1…

Sursa: Motor Traffic via Carscoop

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „O, nu! Noul BMW Seria 1 apare in toata splendoarea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.