OMV Petrom a scumpit carburantii de 1 si 8 martie. Pretul psihologic de 6 lei/litru a fost depasit

Vă era dor de o nouă scumpire a carburanţilor? A avut loc azi şi face ca preţul benzinei cu cifră octanică mare să treacă de 6 lei pe litru. Dacă de Mărţişor scumpirea a fost de 8 bani pe litru, de Ziua Femeii preţurile au crescut cu 9 bani pe litru. Preţurile de referinţă de azi sunt 5,16 lei pentru Premium fără plumb 95, 5,54 lei pentru Top Premium 99+, 5,29 lei pentru Top Euro Diesel 5/Top Nordic Diesel şi 5,15 lei pentru Euro Diesel 5.

Asta la Petrom, dar atenţie, sunt preţuri de referinţă pe care nu le veţi găsi în staţii ci doar pe site-ul companiei. În benzinării preţurile sunt mai mari cu până la 5% faţă de aceste cotaţii. De exemplu, la Petrom Băneasa benzina 99 costa 5,64 lei în dimineaţa asta. Cât despre staţiile OMV, preţurile noi sunt următoarele: benzinele OMV Carrera 95 şi OMV Carrera 100 costă 5,30 lei/litru, respectiv 5,96 lei pe litru (în staţii sare deja de 6 lei/litru), iar motorinele OMV Sprint Diesel şi OMV Alpin Diesel se vând cu 5,31, respectiv 5,63 lei pe litru.

Aşadar, un mod original al austriecilor de a spune la mulţi ani româncelor posesoare de permis de conducere. Sunt sigur însă că şi ele pot să le răspundă cu cel puţin aceeaşi originalitate. Să vă spun cum le răspund eu? Încerc să ard cât mai puţină benzină evitând deplasările inutile cu maşina. Vă recomand acelaşi lucru, sentimentul de a intra cât mai rar în benzinării e priceless. Iar când trebuie să intru în vreuna, în mod clar nu e OMV sau Petrom. Din ianuarie nu le-am mai călcat pragul şi nici n-am de gând să o mai fac.

PS: Aş vrea să aud cum ne mai explică nouă acum bloggerii şi ziariştii de casă ai OMV Petrom creşterile astea de preţuri. Sunt sigur că vor găsi o modalitate, doar pentru asta sunt plătiţi, nu? Pun pariu că o s-o bage pe aia cu cotaţiile internaţionale ale petrolului.

Foto: ArhivaFoto.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „OMV Petrom a scumpit carburantii de 1 si 8 martie. Pretul psihologic de 6 lei/litru a fost depasit”

  1. Am un prieten ce locuieste in Canada unde pretul carburantului este undeva la 3,5 lei (si lui i se pare peste exagerat de mare) iar in Romania pretul este peste 5 lei…. te lasa fara cuvinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.