OMV Petrom isi innoieste flota cu 500 de modele Dacia Duster Pick-Up

De la oprirea producției lui Logan Pick-Up, Dacia nu a mai avut un astfel de model în gamă, însă recent constructorul român a prezentat modelul Duster Pick-Up.

Nu vă grăbiți însă la dealer, pentru că Duster Pick-Up este produs exclusiv pentru OMV Petrom de către carosierul Romturingia din Câmpulung-Muscel. Compania va construi 500 de unități care vor intra în parcul auto al OMV Petrom și vor fi folosite pentru accesul la sondele răspândite în toată țara.

Primele zece Duster Pick-Up au fost predate OMV Petrom în cadrul unei festivități la uzina Dacia din Mioveni, urmând ca restul flotei să fie livrată înainte de finalul lui 2015.

Modelul Dacia Duster Pick-Up este bazat pe SUV-ul Duster restilizat în versiune 4×4 și este propulsat de motorul diesel 1.5 dCi de 110 CP. Duster Pick-Up are o cabină simplă cu două locuri și o lunetă de dimensiuni medii protejată de un grilaj metalic. Bena are 1,7 metri lungime și poate primi sarcini de până la 450 kilograme.

Proiectul a început la finalul anului 2012, când Romturingia a construit o serie de prototipuri pentru omologare de către Renault Group și Registrul Auto Român (RAR).

Din nefericire pentru clienții Dacia care ar fi interesați de un Duster Pick-Up, directorul Dacia Renault România, Nicolas Maure, a declarat că nu există planuri pentru a oferi acest model către clienți obișnuiți, mașina fiind construită exclusiv pentru OMV Petrom.

Cu toate acestea, nu cred că vă împiedică cineva să mergeți cu Duster-ul dumneavoastră direct la Romturingia pentru a-l transforma în pick-up – bineînțeles, după ce compania musceleană termină comanda pentru OMV Petrom. Costurile de conversie a unui Duster în Duster Pick-Up sunt estimate la circa 3.000 euro.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „OMV Petrom isi innoieste flota cu 500 de modele Dacia Duster Pick-Up”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.