Operatiunea “Tuning pe Duster” a inceput. Primii sunt nemtii de la Elia

O maşină atât de mediatizată precum Dacia Duster trebuia să intre şi-n atenţia caselor de tuning. Iată primul Duster „tunat”, performanţă realizată de germanii de la Elia AG. Oricât aş detesta 90% din ceea ce înseamnă tuning, trebuie să recunosc că rezultatul celor de la Elia nu e rău.

Germanii propun pentru Duster două modele de jante, pe 16 ţoli: cele negre din poze se numesc Elia Ventis şi costă 110 euro bucata, pe lângă acestea fiind disponibil şi un model pe argintiu, Elia Opale II, la 169 euro bucata. Tunerii au umblat şi la caroserie, amplificând şi mai mult pasajele roţilor, care oricum erau exagerate din fabrică. Elia a mai modificat spoilerele şi capota, conferindu-le un design mai sportiv. Alte tuşe discrete dar de efect sunt LED-urile folosite ca înlocuitoare pentru proiectoarele de ceaţă, precum şi evacuarea cromată.

Tunerii nemţi nu s-au mulţumit doar cu estetica şi au umblat puţin şi la mecanică, storcând încă 12 cai şi 25 Nm din agregatul diesel de 1,5 litri, care ajunge astfel la 122 cai-putere şi 265 Nm. Modificarea asta îi va costa pe clienţi 589 euro, în timp ce tapiţeria din piele ecologică le va scoate din buzunare în 169 euro. Dai un ban, dar stai în faţa Duster-ului stock…

Sursa: leblogauto.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Operatiunea “Tuning pe Duster” a inceput. Primii sunt nemtii de la Elia”

  1. Salut !
    Daca sunteti posesori de Dacia Duster, va invitam sa cautati concepul MUDSTER Romania – modificari pentru Dacia Duster + MUDSTER, un Duster modificat exclusiv in Romania . Articole, poze, filmulete, produse si sfaturi le puteti gasi pe site sau ne puteti contacta !!! Va asteptam !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.