Operatiunea “Tuning pe Duster” a inceput. Primii sunt nemtii de la Elia

O maşină atât de mediatizată precum Dacia Duster trebuia să intre şi-n atenţia caselor de tuning. Iată primul Duster „tunat”, performanţă realizată de germanii de la Elia AG. Oricât aş detesta 90% din ceea ce înseamnă tuning, trebuie să recunosc că rezultatul celor de la Elia nu e rău.

Germanii propun pentru Duster două modele de jante, pe 16 ţoli: cele negre din poze se numesc Elia Ventis şi costă 110 euro bucata, pe lângă acestea fiind disponibil şi un model pe argintiu, Elia Opale II, la 169 euro bucata. Tunerii au umblat şi la caroserie, amplificând şi mai mult pasajele roţilor, care oricum erau exagerate din fabrică. Elia a mai modificat spoilerele şi capota, conferindu-le un design mai sportiv. Alte tuşe discrete dar de efect sunt LED-urile folosite ca înlocuitoare pentru proiectoarele de ceaţă, precum şi evacuarea cromată.

Tunerii nemţi nu s-au mulţumit doar cu estetica şi au umblat puţin şi la mecanică, storcând încă 12 cai şi 25 Nm din agregatul diesel de 1,5 litri, care ajunge astfel la 122 cai-putere şi 265 Nm. Modificarea asta îi va costa pe clienţi 589 euro, în timp ce tapiţeria din piele ecologică le va scoate din buzunare în 169 euro. Dai un ban, dar stai în faţa Duster-ului stock…

Sursa: leblogauto.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Operatiunea “Tuning pe Duster” a inceput. Primii sunt nemtii de la Elia”

  1. Salut !
    Daca sunteti posesori de Dacia Duster, va invitam sa cautati concepul MUDSTER Romania – modificari pentru Dacia Duster + MUDSTER, un Duster modificat exclusiv in Romania . Articole, poze, filmulete, produse si sfaturi le puteti gasi pe site sau ne puteti contacta !!! Va asteptam !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.