Osella PA20S in Romania. Atat am avut sa va spun…

osellap20sNu la fel de renumită ca Dallara sau Lola, compania italiană Osella produce unele dintre cele mai tari maşini de hillclimb din lume. Iar când o astfel de maşină ajunge pe tărâm românesc faci tot posibilul să mergi să o vezi. Cel puţin eu aşa o să fac.

Unde? La Râşnov, în cadrul „Memorialului Ludovic Balint”, care include primele două etape din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Când? Vineri (8 mai) şi duminică (10 mai). Cine? Horaţiu Ionescu-Cristea, pilotul român care a închiriat această „bestie” şi cu care a încheiat etapa de azi pe locul secund, după Daniel Onoriu.

E important de spus însă că Horaţiu nu s-a mai urcat în această maşină până azi. Îmi imaginez cum va merge duminică…

Şi, cel mai important, maşina. Creată special pentru cursele de hillclimb, caroserie din fibră de sticlă, greutate de 600 kg, motor BMW de 3.000 cmc… A, şi merge cam aşa:

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.